lørdag, november 26, 2022
 Statsbygg kjøper bustadprosjekt på SvalbardREKKE Blokka lengst til høgre skal no oppførast og etter planen stå ferdig våren 2024.

Det er stort behov for nye bustadar i Longyearbyen. No kjøper Statsbygg ein planlagt blokk med 27 leilegheiter, som skal stå ferdig våren 2024.

– Gode bustadar er viktige for å halde ved lag Longyearbyen som eit lokalsamfunn. Mange av dagens bustadar her er små og har behov for utbetringar. Dette prosjektet vil utgjere ein betydeleg forskjell for offentleg tilsette på Svalbard, seier administrerande direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.
 
Statsbygg har det seinaste året greidd ut moglegheita for å kjøpe bustadprosjektet i veg 507 i Longyearbyen. Den planlagde blokka består av to delar på høvesvis tre og fire etasjar, som saman rommar 27 leilegheiter og ein næringsseksjon.
 
No er det klart at Statsbygg kjøper blokka av Svalbard Utbygging AS. Blokka har eit totalt areal på 3480 m2 og skal byggast av entreprenøren Consto Svalbard.
 
Leilegheitene er store familieleilegheiter på tre og fire rom, som det er mangel på i Statsbyggs portefølje, og tre av leilegheitene er òg universelt forma. Planlagt byggestart er november 2022, med planlagt ferdigstilling våren 2024.
 
Høge klimaambisjonar

 
Som ny eigar har Statsbygg auka klimaambisjonane i prosjektet. Med blant anna tjukkare isolering og vindauge av høgare kvalitet er blokka oppgradert til passivhusstandard. I tillegg er bygget endra til å kunne tole lasta av eit framtidig solcelleanlegg på taket.
 
– Ettersom straumen og fjernvarmen på Svalbard framleis kjem frå kolkraft vil tiltaka anslagsvis gi ei klimagassinnsparing på over 300 tonn Co2 årleg, seier Nikolaisen.
 
Dei nye leilegheitene vil inngå som ein del av den såkalla bustadpoolen i Longyearbyen, som Statsbygg forvaltar og drifter på vegner av staten. Bustadpoolens mandat er blant anna å sikre dekning av bustadar til tilsette i offentleg sektor. Bustadpoolen består i dag av 220 bueiningar som staten ved Statsbygg eig, og 65 bueiningar som staten ved Statsbygg leiger.

 
Svalbard.jpg

Ny utgåve av Åpent Rom

Det tok 60 år, men no har den sørsamiske befolkninga endeleg fått det museet og kultursenteret dei trong. Siste utgåve av Statsbygg-magasinet Åpent ... les mer

Ocean Space Centre får nytt navn

Ocean Space Centre endrer navn og blir Norsk havteknologisenter, eller The Norwegian Ocean Technology Centre på engelsk.

... les mer


Klart for bygging av det nye Vikingtidsmuseet

Statsbygg har signert kontrakt med AF Gruppen for grunnarbeida til det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo. Kontrakten har ein verdi på om lag ... les mer

Statsbygg kjøper bustadprosjekt på Svalbard

Det er stort behov for nye bustadar i Longyearbyen. No kjøper Statsbygg ein planlagt blokk med 27 leilegheiter, som skal stå ferdig våren 2024.

... les mer


Skifer og stein får nytt liv i Nydalen

Miljøtiltak i praksis: Materialar som Statsbygg fekk til overs i arbeidet med det nye regjeringskvartalet, er no brukt på nytt i ein ny ... les mer

Statsbyggs prosjekter videreføres

Statsbudsjettet for 2023 innebærer en videreføring av alle Statsbyggs prosjekter som er under bygging.

... les mer

Får ikke bukt med mangelfulle byggesøknader

SSBs årlige KOSTRA-tall viser at over en av tre av alle byggesøknader er mangelfulle. Tallet har vært uendret på tre år.

... les mer
Veidekke: Starter bygging av hovedkontor i Oslo

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Ulven B1 Næringstomt AS (50/50 OBOS og Veidekke ASA) å bygge nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo. ... les mer


La ned grunnstein for Helgasetr

18.000 kvadratmeter store Helgasetr skal huse nysgjerrige, kunnskapsrike og kloke studentar i Trondheim. I dag la minister for forsking og høgare ... les mer

Ambisiøse energimål i Statsbygg

Statsbygg anslår at staten årlig kan spare 1,5 mrd. i energiutgifter ved å gjøre offentlige bygg mer energieffektive.

... les mer

Rapport: Statens lokale 2021

Staten bruker i snitt 28 kvm kontorareal per tilsett, til ein snittpris på 2 269 kroner per kvm, dvs. 94 074 kroner per årsverk. Det viser ... les mer

Veidekke: Etablerer selskap for sirkulære løsninger

Veidekke Sirkulær AS er nå etablert for å håndtere pågående sirkulære prosjekter og initiere nye klimaløsninger i bygg- og anleggsbransjen. Først ... les mer

OBOS og Hafslund Ny Energi starter nytt solener...
Veidekke: Leverer råbygg til HENT i Stavanger

Galopperende kostnadsutvikling bekymrer
Kartlegger mangfoldet i eiendomsbransjen

Bærekraft må stå i første rekke
Norconsulter realiserte småbrukdrømmen

Tysk steinpris til Nasjonalmuseet
Statsbygg avslutter kontrakt

Lokale entreprenører bygger Oslo Space Centre
Minnestedet på Utøykaia åpnet

I rute på Ila fengsel
Grønt lys for ombrukssentral

Nasjonalmuseet åpnes!
I gang med A-blokka

Tegningsløse byggeplasser positivt for unge fag...
Nær fordobling av svanemerket byggevirksomhet p...

Norconsult en av de første i Europa med teknisk...
KF-skolen i Stavanger er kåret til årets skolebygg

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges