torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Orkla Foods Norge bygger nytt pizzafryseri på Stranda


Det er Peab – K.Nordang som har totalentreprisen på byggingen av det nye pizzafryseriet på Stranda, der planen er å begynne å plassere varer i fryselageret i august.

Anleggsarbeidet på prosjektet startet i slutten av november 2014. Et halvt år senere startet elementmontasjen på bygget. Ferdigstillelsen for de forskjellige fagene strekker seg fra vinteren og fram til sommeren.

Bygget oppføres i tilknytning til Orkla Foods eksisterende bygningsmasse på industriområdet Svemorka på Stranda. Nybygget har et bruttoareal på nærmere 3360 kvadratmeter, og blir oppført med prefabrikerte betongelementer. I tillegg kommer en kulvert mellom eksisterende fabrikk og det nye fryselageret på 300 kvadratmeter. Det nye fryseriet vil ha en kapasitet på i underkant av 10.000 paller.
Beregnet kostnadsramme på prosjektet er ca 98 millioner kroner eks. mva. 

Logistikken på byggeplassen har vært en utfordring for de involverte da det har vært full produksjon i tilstøtende bygg.

Orkla Foods Norge har mange industribygg i Stranda kommune, og K. Nordang har vært involvert i byggingen av alle. Det første prosjektet var å rehabilitere et bygg som skulle bli produksjonslokaler for et helt nytt produkt – Pizza Grandiosa. Det er 35 år siden og 420 millioner pizzaer senere.

Orkla Foods Norge ble stiftet i 2013 gjennom en fusjon av Stabburet og Rieber & Søn. Stabburet har lange tradisjoner på Stranda. 

Stabburet og senere Orkla Foods Norge har alltid satset lokalt og brukt lokale leverandører. Det har hatt stor betydning for Stranda kommune og næringslivet i regionen. 

Vi gratulerer Orkla Foods Norge med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:


























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies