fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Tresfjordbrua



K
ryssingen av Tresfjorden blir samlet om lag 2 km lang. Da inkluderes sjøfylling som utgjør 700 meter samt selve brua på 1.290 meter. Brua har en seilingshøyde på 32 meter. Prosjektet inkluderer også bygging av 750 meter tilførselsveger på land. Størrelsen på sjøfyllingen er på ca 500 000 kubikkmeter. Steinen er hentet fra Vågstrandtunellen.

På Vikebukt er det bygd om lag 500 meter ny hovedveg på fylling, samt sidevegsystem for fylkesveg mot Tresfjorden og kommunale veger. Det er også bygd ny undergang for ny fylkesveg og gangundergang ved Vikeelva. På Remmem er det bygd om lag 250 meter ny hovedveg, samt sidevegsystem for kommunal veg langs Brastadstranda og privat adkomst vest for E39.

I prosjektet ble det bevilget 25 millioner kroner til trafikksikkerhets- og miljøtiltak rundt Tresfjorden. Det er seks strekninger rundt Tresfjorden hvor det er foretatt trafikksikkerhets- og miljøtiltak. For de fleste av strekningene er det gang-/sykkelveg som er bygd.

Bakgrunnen for prosjektet er at Tresfjordbrua og Vågstrandtunnelen skal gi en rassikker veg som bedrer fremkommeligheten, miljøforholdene og trafikksikkerheten på strekningen mellom Tresfjord og Åndalsnes.

Vegutbyggingen gir også raskere transport på hovedvegnettet (E136) mellom Østlandet og Sunnmøre og deler av Romsdal. Tresfjordbrua og Vågstrandtunnelen er et felles bompengprosjekt.

Vi gratulerer med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:






























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies