fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt sykehjem i Kristiansund


 

I august tas nye Kristiansund sykehjem i Tempoveien i bruk. Det gamle bygget ble revet ned til betongskallet og totalentreprenør HENT startet byggingen av nybygget i midten av mars i fjor.

Nybygget til 160 millioner kroner er på 6530 kvadratmeter fordelt på tre etasjer og kjeller.

Nordfløya

Sykehjemsavdelingene i nybygget er lokalisert til byggets nordfløy over alle tre etasjene. Dette er alle korttidsplasser med spesialiserte funksjoner. Totalt vil det være 35 døgnplasser, med mulighet for utvidelse. Det er en avdeling for korttids-/rehabiliteringstilbud med 12 senger, et øyeblikkelig hjelp tilbud/korttidstilbud med 13 senger og en avdeling for lindrende tilbud med 10 senger. Alle tre avdelingene er tilpasset aktiv behandling og med hovedmål om at pasienten raskest mulig skal skrives ut. Avdelingene aktive soner, treningssal, treningskjøkken og tilpassede fellesareal. Noen av disse arealene er lagt til mellomfløy eller sørfløy.

Sørfløya

I 1.etg. av byggets sørfløy vil det være poliklinikk med skadestue for akutt behandling og fem ordinære poliklinikkrom. Hår og fotpleie er også lagt til denne fløyen med enkel tilkomst fra fellesareal.

I 2.etg. i sørfløya er øvingsavdeling for sykepleiehøgskolen, treningskjøkken, akuttlager og kontorer lagt. Øvingsavdelingen kan også benyttes som innkvartering av vikarer i ferier og høytider.

Fellesfunksjoner

Det er utarbeidet forslag til flere fellesfunksjoner som kan benyttes av alle tre sykehjemmene i øvre bydel. Her vil det være kafé, personalkantine og treffsted for pasienter, pårørende og andre. Dette er lokalisert til mellomfløyen og ligger i tilknytning til den nye hovedinngangen, hvor også ekspedisjon og informasjonskontorer er lokalisert. Felles undervisningsrom og møtearealer med moderne teknologi er lagt i underetasjen.

Sykehjemmet i Tempovegen blir Kristiansund sitt nye beredskaps sykehjem som blant annet dimensjoneres for nytt nødromsaggregat for drift av hele bygget. Det vil være mulighet til å ta imot 20-25 ekstra pasienter på rom utstyrt med sykesignal anlegg og enkelte med oksygen/trykkluft. Antall ekstra pasienter kan økes ytterligere ved bruk av fellesareal. Det vil også være plass til lagring av ekstra senger og annet utstyr i kjelleren.

Driftskostnader

Kommunen har beregnet et brutto årlig driftsbudsjett for tilbudet i Tempovegen til 48,6 millioner kroner pr. år for de nye tilbudene i bygget. Dette inkluderer også fortsatt drift av 12 korttidsplasser på Barmanhaugen og kompenserer for seks plasser som overflyttes til Tempovegen.

Vi gratulerer Kristiansund kommune med nytt sykehjem og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:


























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies