tirsdag, april 16, 2024

Prosjekt

Minimize



Rauma Energi bygger nytt kraftverk på Herje, Åfarnes



D
et er Entreprenør M.Kristiseter som har hovedentreprisen på byggingen av Herje Kraftverk, mens Busengdal Transport står for rørgata og vegen i forbindelse med utbyggingen til Rauma Energi.

Det har vært stor aktivitet i området det siste året. Graving av en 2000 meter lang rørgate og noe lengre veg har også satt sine spor i terrenget. Bygget i tilknytning til kraftverket på Herje er på ca 150 kvadratmeter.

Det var olje og energidepartementet (OED) som ga konsesjon for utbyggingen av Herjeelva. Når anlegget står ferdig i mai vil det gi en årlig energimengde tilsvarende 13 millioner kilowattimer (GWh), noe som tilsvarer et årsforbruk for ca 700 husstander.

Det var i 2006 at Rauma Energi sendte søknaden sin om konsesjon til NVE.  Rauma Energi er en kraftprosdusent som er heleid av Rauma kommune og har forretningskontor i Åndalsnes. Selskapet har tidligere produksjon i bl.a. kraftverkene Berild og Verma.

Kraftselskapet fikk sin konsesjon til Herje Kraftverk i 2009 med betingelser som blant annet sa null oppdemming av Herjevatnet. De fikk også krav om en minstevassføring på 160 liter i sekundet sommerstid og 50 liter om vinteren. Etter at Fylkesmannen protesterte på konsesjonen ble resultatet at Herjevatnet kunne reguleres med en halv meter. Dette ettersom det nye kraftverket vil gi en ny og sikrere vannforsyning til Herje genbank. Minstevassføringen ble til slutt på 100 liter i sekundet på sommeren og 50 på vinteren.

Vi gratulerer Rauma Energi med nytt kraftverk og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:
























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies