fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye Volda Rådhus



En stor del av Rådhuset i Volda ble totalskadd i en brann etter en eksplosjon i brannstasjonen høsten 2010. 

 Siden den gang har flere av de ansatte i kommuneadministrasjonen hatt kontor i etasjene på studenthuset Rokken.

 
 I januar i fjor startet totalentreprenør HENT oppbyggingen av Rådhuset  etter at  deler av bygget har stått som et  tomt skall midt i Volda sentrum i nærmere tre år.
 
Til påske

Nye Volda rådhus står ferdig til påske og da blir administrasjonen samlet igjen. I nybygget har biblioteket flyttet til der brannstasjonen var tidligere. Volda kommune kjøpte etter brannen ny brannstasjon på Rotset for ca 15 millioner kroner. I tillegg får den nye delen to etasjer med kontorplasser. Det tidligere biblioteket blir gjort om til kontorplasser.

Rådhuset i Volda består av to bygg. Den første delen ble bygd i 1960. Det var i dette bygget brannen startet i oktober 2010. HENT hadde en deloverlevering av dette arealet i desember i fjor.

Lokale entreprenører

Den andre delen av Rådhuset ble bygd i 1979. Det er denne delen som overleveres til påske. I forbindelse med renoveringen av dette bygget har det også blitt installert nytt ventilasjonsanlegg fra Egset Ventilasjon AS. De innvendige skilleveggene/systemveggene, glassvegger, innerdører og systemhimlinger er levert av Byggmontering Møre AS.

HENT har hatt et tett samarbeid med kommunen på dette prosjektet, da det startet som ett samspillprosjekt og da ble utviklet til en Totalentreprise.  Det har også blitt lagt vekt på å benytte flest mulige lokale underentreprenører. Med få unntak er de fleste som har vært involvert i prosjektet fra Sunnmørs-regionen.
Tussa Installasjon AS sin avdeling i Ørsta har utført de elektrotekniske installasjonene og Brændes Rørleggerforretning AS i Volda har levert og montert sanitæranlegget. Møre Beslag sin avdeling i Ulsteinvik har levert låssystem, adgangskontroll, dørbeslag, dørautomatikk og rømningsbeslag til det nye rådhuset.

Også to bedrifter fra Sogn og Fjordane har vært involvert i prosjektet. Det er arkitekter og rådgivere ifra Nordplan AS, fra Nordfjordeid og Øvrebø Fargehandel AS i Gaupne i Luster kommune som har utført malingsarbeidet, flis og legging av gulvbelegg.

Praktisk

Det er lagt spesielt  vekt på at de ansatte  i Bygget skal  ha det godt og da trives på jobb
Det er brukt lyse farger innvendig.  Lyset styres av bevegelsessensorer, slik at dette  slåes automatisk på/av. Ventilasjonsanlegget  er  også styrt slik  at temperaturen på  hvert rom da automatisk økes  når det er folk i rommet.  Det er montert kodelåser på hvert kontor og da med adgangskontroll på kortlesere, slik at nøkler skal etterhvert  bli overflødige.

Det er brukt  BIM  ( Bygningsinformasjonsmodellering ) i prosjektet.  Dette er ett 3 dimensjonalt tegneprogram hvor alle fag legges sammen og bygget bygges da først som en modell.  Modellen granskes og da evt feil / kollisjoner av fag vil bli oppdaget og rettet før det bygges. 

Vi gratulerer Volda kommune med nytt rådhus og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:
  

























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies