fredag, april 26, 2024

Prosjekt

Minimize



Marine Harvest med gigantutbygging i Dalsfjorden


november 2013 startet byggingen av det nye og moderne smoltanlegget i Steinsvika, Dalsfjorden i Volda kommune. Når hele anlegget står ferdig sommeren 2015 vil anlegget bli det største smoltanlegget mellom Trøndelag og Hordaland. Byggeledelsen er ivaretatt av Ose Ingeniørkontor AS.

Marine Harvest Norway investerer hele 240 millioner kroner på anlegget. Prosjektet består av to bygninger på totalt 7500 kvadratmeter – på hver side av fylkesvegen. Det vil årlig bli produsert 7,5 millioner smolt med en samlet vekt på 1315 tonn ved anlegget.

Det første bygget – sørbygget – vil stå ferdig i januar. I dette bygget foregår de tre første fasene i fisketransport prosessen. Hit kommer rognen og startforingen starter etterfulgt av en tredje fase – påvekst 1.

Etter at fase tre er overstått blir småynglene overført til nordbygget, som står ferdig til sommeren. Det foregår ved at yngelen går i en såkalt fisketransport i form av et rør under fylkesvegen til nordbygget. Her vil den siste påvekst fasen finne sted.

Tanken er at Marine Harvest Norway sine lakseoppdrettsanlegg i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal skal bli selvforsynt med smolt. I dag blir store mengder av smolt fra andre anlegg brukt ved oppdrettsanleggene, noe det vil bli slutt på neste år.

Marine Harvest Norway har seks andre smoltanlegg i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, men det blir i Dalsfjorden at en stor del av smoltproduksjonen vil foregå. De andre smoltanleggene til konsernet er rundt 25 år gamle. Det nye i Dalsfjorden blir et hypermoderne anlegg med resirkulering og rensing av kaldt og varmt vann, rømningssikkert og miljøvennlig.

Ved det andre smoltanlegget i Dalsfjorden – på Dravlaus har Marine Harvest Norway investert 60 millioner kroner og økt arbeidsstokken fra fem til ti. Ved nyanlegget i Steinsvika vil det bli 12-15 nye arbeidsplasser.


Vi gratulerer Marine Harvest med det nye anlegget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies