torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Valderøy får ny barneskole til 280 millioner


Planleggingen av den nye barneskolen på Valderøy i Giske kommune har pågått i nærmere seks år. Om ikke lenge ferdigstilles bygget til 280 millioner kroner. Det er PEAB Nordang som har hovedentreprisen for prosjektet.

De to eksisterende barneskolene på øya blir slått sammen til en skole og tas i bruk fra 1.desember. Den nye skolen er dimensjonert for 490 elever fra 1.-7. klasse, og blir dermed en av de største barneskolene i fylket.

Kulturskolen
Det nye skoleanlegget vil også gi rom for Giske kulturskule sitt mangfoldige tilbud. Musikkrommet er utstyrt med blant annet parkettgulv for ballettdansing. Kunst- og håndverksavdelingen inneholder rom for tekstil-, keramikk- og trearbeid til bruk for skolen og kulturskolen. Kulturskolen får også seks egne øvingsrom/kontor i tillegg til et samspillsrom. Bygget inneholder også en forsterket avdeling for barn med behov for spesiell tilrettelegging. Denne avdelingen har også et eget sanserom.

Valderøy barneskule har en egen kroppsøvingsavdeling med en liten flerbrukshall/idrettshall som kan deles i to gymsaler.  Den ene salen rommer en buldrevegg (klatrevegg) på 15 x 4 meter. I underetasjen er det to sett garderober.

Amfiet
Skolen inneholder også et amfi med plass til 200-250 personer. Selve amfiet haller ned mot en scene/blackboks hvor man kan gjennomføre konserter og andre kulturarrangement. Her er det meningen at kulturskolen sin teatergruppe skal øve. Lyd og lysutstyr vil være permanent oppkoblet. Scenen kan også åpnes mot flerbrukshallen ved større arrangement.

Allsidig uteområde
Nye Valderøy barneskule har eget bibliotek, naturfagrom, rom for teknologi og design, undervisningskjøkken og kantinekjøkken som begge er knyttet til et vestibyle og kantineområde. Alle klasserom har smartboard og whiteboardtavler.  Skolen inneholder også to formidlingsrom der man kan samle et klassetrinn. SFO får et eget fellesområde som skal brukes i SFO-tiden i tillegg til klasserommene og andre fasiliteter i bygget.

Det blir også et rikt og allsidig uteområde med ballbinger, volleyballbane, håndballbane, skatepark, husker, sandkasser og flere ulike lekeapparat/hinderløper. Det er også to uteamfi og et område som kan islegges om vinteren.

Vi gratulerer Giske kommune med ny barneskole og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:
























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies