torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Sjøkanten i Sogndal er ferdigstilt


De siste 2000 kvadratmetrene av næringsdelen på prosjektet Sjøkanten i Sogndal ble ferdigstilt for kort tid siden. Dermed er alle 11.000 kvadratmeter ferdig utbygd.

Sjøkanten ligger på den tidligere slakteritomta mellom Hagelin og Sogndalselva. Det er Fjordlinje Eigedom AS som har vært utbygger av prosjektet. Utbygger utviklet prosjektet sammen med Profier AS.

Nærings- og boligprosjekt
Sjøkanten er et nærings- og boligprosjekt på totalt 11.000 kvadratmeter, hvorav de fem øverste etasjene i bygget rommer 35 leiligheter som ble ferdigstilt sist sommer. Størrelsen på leilighetene varierer fra 47 til 132 kvadratmeter. I tillegg er det også en parkeringsetasje for beboerne.

Enorm interesse
Interessen for leilighetene var formidabel da de ble lagt ut for salg. Godt over 100 personer møtte opp på salgsmøtet – og pengene satt løst, skrev NRK Sogn og Fjordane på sine nettsider. Før kvelden var omme var 22 av de 35 leilighetene solgt – til en verdi av 65 millioner kroner. Også de to dyreste leilighetene til 5,5 millioner kroner ble solgt den kvelden.

Byggestart i november 2011
Brutto næringsareal på de to nederste planene av Sjøkanten er på 6700 kvadratmeter. De største leietagerne er COOP Extra, Biltema, Jysk og Møbelringen. Totalentreprenør Åsen & Øvrelid hadde byggestart i november 2011, opplyser prosjektleder Bjørnar Haveland hos totalentreprenør.

Politisk diskusjon
I forkant av bestemmelsen om hva den attraktive tomta skulle brukes til ble det diskutert og foreslått alt fra hotell til butikker. Saken ble diskutert politisk i flere år før bestemmelsen om signalbygget ble tatt.

Vi gratulerer utbygger med ferdigstillelsen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:
























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies