torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye Averøy Rådhus



Nye Averøy Rådhus

Prosessen med bygging av nytt rådhus på Averøy startet for alvor i 2010. I september i fjor ble vedtaket i kommunestyret gjort.
I desember ferdigstilles det nye rådhuset, som har blitt et signalbygg i miljøeffektivitet. Totalentreprenør Røsand Entreprenør AS hadde byggestart i oktober 2012. Arealet på det tre etasjers store bygget er på 2.500 kvadratmeter. Her vil i overkant av 50 arbeidstakere ha sitt virke fra nyåret. Kontorene  varierer i størrelse, alt etter besøkstrafikken til den som skal ha det enkelte kontor. Fargebruken er lys, og mange kontorer har glassvegg ut mot fellesarealene.


I første etasje av bygget blir det et stort serviceareal, deler av biblioteket, kantine og kommunestyresal. 

Kommunestyresalen får navnet Hesteskjæret, og målsettingen er at den blir flittig brukt, til mer enn politiske møter. Kommunen har mottatt kulturmidler til innredning av salen, så her kan det avholdes alt fra foredrag og mindre konserter. Meningen er at salen skal være et supplement til samfunnssalen.

Biblioteket i nybygget går over to etasjer. En trapp binder arealet sammen. Servicefunksjoner knyttet til barn kommer i andre etasje. Helsesøster, jordmor og fysioterapeut. Her er det også bygget eget rom for hørselstesting.

Ordførerkontoret ligger i tredje etasje der også rådmann, administrasjonen, økonomiseksjonen og plan og utvikling skal holde til. Også formannskapssalen ligger i tredje etasje.

Rådhuset er bygget som passivhus, som har en spesiell konstruksjon som gir et energibehov som er rundt 25 prosent av normen for tradisjonelle boliger. Varmen hentes fra jorda.

Det nye rådhuset erstattes av et nedslitt kommunebygg som det ville ha kostet 25 millioner kroner å rehabilitere. Prisen på nybygget er 70 millioner kroner. Det gamle bygget har fungert som kommunehus siden Averøy kommune ble dannet 1.januar 1964 da Bremsnes, Kornstad og Kvernes kommuner ble slått sammen, etter noen mindre grensejusteringer mot Eide kommune året før.

Vi gratulerer Averøy kommune med nytt rådhus og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:










































 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies