onsdag, mai 08, 2024

Prosjekt

Minimize



Fellesmagasin for Musea i Sogn & Fjordane

Gamle Ramstad Eskefabrikk i Angedalen utenfor Førde er forvandlet til et fellesmagasin for Musea i Sogn og Fjordane. Med en prosjektkostnad på 76 millioner kroner eks mva og 2600 kvadratmeter areal har det blitt mye lagringsplass for pengene.

I november 2022, minst 30 år etter at man begynte å jobbe med de første planene, er realiseringen av et felles magasin for samlingene fra alle 12 musea i Sogn og Fjordane en realitet.

Inklusiv foto er det 165.000 kulturhistoriske gjenstander og kunstverk. Oppbevaringen tidligere har variert fra optimalt til alt for dårlig.

Magasinet vil gi en bedre oversikt over gjenstandene, og det er gode oppbevaringsforhold i magasin som har både klimakontroll og skadedyrkontroll. Dette er viktig for å hindre nedbryting av gjenstandene, slik at de også blir med inn i fremtiden. 

Fellesmagasinet rommer ulike magasin til ulike formål. Alt fra kunst til båter. I Sogn og Fjordane er det mange lokale tradisjonsbåttyper som man nå kan ta godt vare på i gode magasin. Dette vil være viktig for å bevare kildeverdien som disse båtene har for framtiden.

Vi gratulerer Stiftinga Musea i Sogn og Fjordane med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies