torsdag, mai 09, 2024

Prosjekt

Minimize



Klokkerjordet skole i Holmestrand

Klokkerjordet skole ligger i nærheten av Sande sentrum med nye og moderne fasiliteter.  Her er det både en håndballhall, turnhall og et av Norges flotteste uteområder. Barneskoledelen har tre paralleller og ungdomsskoledelen har fem og seks.  I dag har skolen ca. 800 elever og 105 ansatte.  

Klokkerjordet skole erstatter Haga barneskole og Sande ungdomsskole. Den nye skolen ligger rett ovenfor der hvor Sande ungdomsskole/Haga barneskole ligger i dag. Barneskolen er planlagt som en 3-parallell og ungdomsskolen som en 5-parallell med mulighet for 6 paralleller. Total kapasitet er 1038 elever. Skolen er dimensjonert for 90 pedagoger, 10 administrasjon/ledelse, 2 helsesykepleiere og 2 rådgivere i helseavdeling samt 2 i kulturskolen. Bygget har et totalt bruksareal på ca. 16 500 kvm BRA, hvorav ca. 14 000 kvm er oppvarmet areal. 

Prosjektet er en del av en større sentrumsutvikling i Sande i Holmestrand kommune. I tillegg til skole skal det bygges butikk og større boligfelt. Skolen er en barne- og ungdomsskole som totalt vil få plass til opp mot 1100 elever, i tillegg til en stor flerbrukshall og basishall.
 
Skoleanlegget er utformet som en «Trekløver» der barneskole, ungdomsskole og idrettshall er separate bygningsvolumer plassert rundt et felles allrom. Dette gjør bygningen lett lesbar og nedskalert. Skolene er kompakt organisert over tre plan med spesialrom på bakkeplan og trinnarealer i hovedsak på plan 2 og 3. Anlegget er plassert sentralt på tomten med idrettshallen som en «rygg» mot fylkesveien, barneskole mot nordvest og ungdomsskole mot syd. Dette gir varierte og solrike soner for utendørs opphold rundt de to skolebyggene mot øst, syd og vest.

Vi gratulerer Holmestrand kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:
  



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies