lørdag, april 27, 2024

Prosjekt

Minimize



Granåsen Idrettspark i Trondheim

Bilde: NCC

I Granåsen i Trondheim er idrettsanlegget utviklet, hoppbakkene var ferdig før jul 2022, og hele prosjektet er ferdigstilt våren 2023. 

NCC er totalentreprenør, i en samspillsentreprise, med verdig 450 millioner kroner. Byggestarten var i april 2021 og ferdigstillelse er våren/sommeren 2023. Det har vært en byggetid på 28 måneder.


Prosjektet har omfattet utvidelse av ovarenn storbakke, nytt ovarenn normalbakke, utbedring og ombygging av unnarenn i begge bakkene, ny skiskytterarena, ny skibro, nytt dommerbygg, nye trenertribuner, nytt arenabygg med skytehall integrert i tribunen, nye stolheis, samt sikring av skråninger, drenering og adkomstveier. Hoppbakkene var ferdig i desember 2022. Hele idrettsparken overleveres sommer 2023. 

Prosjektet er CEEQUAL- sertifisert. Granåsen er tilrettelagt slik at det skal bli endra lettere å bruke anlegget for aktivitet og trening og være «tumleplass» for alle – uansett alder og forfatning – og et sted som fremmer god folkehelse på ulike måter. Det er flere turveier og mer skiløyper. Det er bedre tilrettelegging for bevegelseshemmede, nye vannveier og grønne områder. Likeså er toalettforholdene oppgradert. 


Hoppanlegget er det største delprosjektet i Granåsen-utbyggingen, og området har rike hopptradisjoner, det er mer en 80 år siden den første hoppbakken ble bygget i Granåsen. I 2025 skal VM i nordiske grener arrangereres i Granåsen.

Byggherre: Trondheim kommune
Totalentreprenør: NCC Norge

Vi gratulerer Trondheim kommune med det nye anlegget og takker for oppdraget!













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies