torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Kulturhuset, Prosjekt Jacob, Steinkjer

Prosjektet Kulturhuset, Prosjekt Jacob omfatter bygging av et nytt kulturhus på 9.000 kvadratmeter i Steinkjer. Det tidligere bygget på byggetomten i Jacob Weidemans gate er revet, mens eksisterende bygg i Strandvegen 4 er renovert og inngår i det nye kulturhuset.

Arealet av kulturhuset er fordelt på to hovedetasjer, en mesaninetasje og en sokkeletasje som vender mot elva. Veidekke hadde byggestart på det nye kulturhuset i april 2021 og ferdigstillelse våren 2023 til en anslått kostnad på 270 millioner kroner.

Kulturhuset inneholder blant annet bibliotek og folkeverksted, kino, Storsal, Lille sal, Digitalt visningsrom/Steinkaret, Galleri, Egge museum og Restaurant.

Byggingen av det nye kulturhuset inngår i Prosjekt Jacob som også omfatter renovering av Samfunnshuset. Prosjekt Jacob vil gi et betydelig løft for alle kulturarrangører, publikum og innbyggere i nordre del av Trøndelag, og vil gi alle grupperinger en unik mulighet til å jobbe tett sammen og skape en ny møteplass. Unge og eldre, profesjonelle og amatører vil kunne danne et kreativt felleskap for god utvikling innenfor kulturfeltet.


I forbindelse med detaljprosjekteringen for Kulturhuskvartalet i Steinkjer kommune har Multiconsult Norge AS gjort vurdering av hydrauliske forhold og prosjektering av erosjonssikringstiltak ved Steinkjerelva ved prosjektområdet. Multiconsult var også geoteknisk rådgiver for etablering av byggegrop og fundamentering.
Bunnkartleggingen viste at det er en dypål i elveløpet i Steinkjerelva ved Kulturhuset. Den tidligere erosjonssikringen på sørsiden av Steinkjerelva ved Kulturhuset var blitt skadet av siste flommer.  Det ble registrert at foten til erosjonssikringen var ødelagt på grunn svakhet i fundamentet og/eller blokker revet ut av isgang.  For å få tilstrekkelig god stabilitet opp mot sørsiden av Steinkjerelva og jernbanebrua, samt å hindre videre erosjon i elva, måtte fordypningen i elvebunnen oppfylles og sider erosjonssikres. 

Multiconsult har levert:
• Strømningsanalyser for å se endringer i strømningsforholdene i elva grunnet planlagte oppfylling av elvebunn
• Vurdering av strømningsmønster og hydrauliske forhold ved prosjektområdet for å se på endringer i sedimenttransport og evt. erosjonsfare i elveleiet og skråningen ved Kulturhuset, jernbanebrua og videre ned mot utløpet
• Prosjektering av:
o Erosjonssikringstiltak for elveløpet ved dypålen og skråningen ved Kulturhuset
o Byggegrop-oppstøtting (spunt) og fundamentering av bygget
 

Vi gratulerer byggherre Steinkjerbygg Kf med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies