fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny helikopterbase i Florø

I Florø oppføres en helt ny verksteddokk, samtidig som dagens bygg rehabiliteres. Den nye basen skal også inneholde kontorer, administrasjon og tilstedevakt. Den nye basen har plass til to helikoptre. Byggearbeidet er gjennomført mens det er full operativ drift ved basen.

Dette blir et sted for beredskap, operativ kraft, trening og hvile for personellet og et bygg godt tilrettelagt for effektivt vedlikehold av helikoptrene. Consto har totalentreprisen og kontrakten har en verdi på rundt 160 millioner kroner.

Det er Forsvarsbygg som planlegger, bygger og drifter Redningshelikoptertjenesten sine nye helikopter på oppdrag av Justis- og beredskapsdepartementet. Prosjektet kalles NEWSARH som er en forkortelse av Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopter.

Nye, moderne redningshelikopter er levert til alle seks basene i Norge, nærmere bestemt Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.

De nye basene på Ørland, Sola, Rygge og Banak flystasjoner er allerede oppført og tatt i bruk. På Sola er det i tillegg også bygd et bygg for 330 Skvadronen, samt at det er oppført bygg- og anlegg for trening og sertifisering av Luftforsvarets personell på de nye helikoptrene.

Redningshelikoptertjenesten og Luftforsvarets jobb er å være på vakt hele døgnet. Ofte under ekstreme forhold og med fare for eget liv.

Vi gratulerer Forsvarsbygg med den nye helikopterbasen i Florø og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies