lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Åsaheimen sykehjem

Bilde: Skanska

Den nye Åsaheimen er et nytt sykehjem ved Åsane Senter. Tomten grenser til dagens Midtbygda Sjukeheim. Det nye Åsaheimen bygges på kollen nord for eksisterende Midtbygda Sjukeheim. Sykehjemmet får 100 beboerrom. 


Når sykehjemmet står ferdig og settes i drift i februar 2023 skal beboerne på eksisterende Midtbygda Sjukeheim overføres til bygget. Den eksisterende bygningsmassen på Midtbygda skal deretter rives og erstattes med et nytt sykehjem. De to sykehjemmene skal på sikt får en ny felles adkomst nede i Midtbygda Sjukeheim med en forbindelseskorridor til nye Åsaheimen. Nytt felles parkeringsanlegg skal etableres under terreng. Åsaheimen utføres med stor andel massivtrekonstruksjoner. Sykehjemmet er sertifisert Breeam Excellent.


Vegger og dekker i hver fløy utføres i massivtre. På taket blir det solceller på to av fløyene i det ferdige bygget og sedum på de to andre. For oppvarming etableres det energibrønner som gir et miljøvennlig og energieffektivt oppvarmingssystem. I byggeperioden vil byggeplassen være fossilfri.


Byggestarten var i oktober 2020, og byggetiden er 24 måneder. Prosjektet består av en bygning og bruttoflate er cirka 10 000 kvadratmeter. Bygget er på fire etasjer. Totalentreprenør er Skanska Norge og entreprisekostnaden er cirka 370 millioner kroner.  Arkitekt er Nordic – Office og Architeture.

BYGGHERRE: Bergen kommune
TOTALENTREPREØR: Skanska Norge

Vi gratulerer Bergen kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies