onsdag, april 24, 2024

Prosjekt

Minimize



Førde Vidaregåande skule

De to nåværende skolene i Førde, Mo og Øyrane vgs og Hafstad vgs blir nå slått sammen til Førde vgs. Mo og Øyrane vgs er bygget om og utvidet til å romme både studiespesialiserende og yrkesfaglig studieretning. Elevene ved Hafstad vgs blir flyttet over når anlegget ferdigstilles på nyåret. Den nye skolen får også en stor idrettshall i tillegg.

Den nye skolen er sentralt plassert i eksisterende skoleklynge i Førde sentrum. Når nå studiespesialisering og yrkesfag blir samlet vil dette gi positive effekter for læringsmiljøet. Funksjoner som auditorium og idrettshall vil gjøre Førde vgs attraktiv for bruk også ut over vanlig skoletid.

Den nye skolen har en kostnadsramme på 816 millioner kroner. Anlegget er organisert i fire baser for fagområdene kroppsøving, studieforberedende, helse og teknologi. De fire basene har fått hvert sitt tydelige bygg, med en distinkt egenart og flere flater for å vise fram sitt innhold. Basene ligger organisert rundt et trekantet myldrerom for ansatte og elever.

Biblioteket strekker seg over to etasjer. Hovedrommet ligger i første etasje, sentralt plassert mellom auditoriet og østre atrium i en rolig del av senteret. Etter som biblioteket strekker seg over to etasjer blir det tilgjengelig for flest mulig elever, samtidig som naturlig soneinndeling skaper attraktive rom.

Vi gratulerer Vestland fylkeskommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies