fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Kongsvinger brannstasjon

Kongsvinger kommune ved Kongsvinger Kommune Eiendom (KKE) er byggherre for den nye brannstasjonen for Glåmdal brannvesen IKS (GBI). Brannstasjonen er et nybygg og selve byggingen startet i mai 2021 med en beregnet byggeperiode på 19 måneder. Kostnaden er anslått til 100 millioner kroner med et bruttoareal på 2985 kvadratmeter.

Tomten der den nye brannstasjonen ligger er relativt flat og opparbeidet og ligger i hjørnet mellom Øvre Langelandsvei og Vardåsvegen. Tidligere har tomten huset Trafikkstasjon for Statens vegvesen, før tomten ble benyttet til næringsformål. Alle bygg etter denne aktiviteten er nå revet før tomten ble klargjort for bygging av brannstasjon. Tomten er på ca 6500 kvadratmeter.

Kongsvinger brannstasjon har 9 heltidsansatte som går i kasernert turnus, 12 deltidsansatte som går i firedelt vakt og 4 overbefal i firedelt vakt. Disse har vakt i Kongsvinger, Grue og Sør-Odal. Denne ordningen gjør at det til enhver tid er seks mann på vakt.

Som arkitekt ble Stein Halvorsen Arkitekter AS valgt. Prosjektet utføres i form av delt entreprise der bygningsentreprenør var Jørgensen Entreprenør AS.

Vi gratulerer Kongsvinger kommune med prosjektet og takker for oppdraget.

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies