torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Gullhaug Torg 5 i Nydalen, Oslo

Illustrasjon: Avantor

Gullhaug Torg 5 er et lyst og transparent kontorbygg med ustrakt bruk av glass i fasaden. God takhøyde og store vindusflater sørger for lyse og innbydende arbeidsplasser. Planløsning gir muligheter for en svært fleksibel oppdeling i leieareal. Gullhaug Torg 5 får et høyt servicenivå. I 1. etasje finnes resepsjon, møteromssenter, personalrestaurant og uformelle møte- og arbeidssteder.

Bygget er på 14 000 kvadratmeter, med seks etasjer og kjeller. Lokaliseringen er i Nydalen i Oslo. Bygget sertifiseres som BREEAM NOR Exellent. Energiklasse grønn A. Det er forsyning av varme og kjøling fra «Nydalen Energi». 50% klimagassreduksjon sammenliknet med referansebygg. 50% ombrukte eller ombrukbare materialer. Maks 25 kg avfall/m2 i byggeperioden. Parkeringsplass for sykkel med mulighet for sykkelvask og – service.

Gullhaug Torg 5 har fått støtte fra Enova for innovativ fasadeløsning. Glassfasaden innehar to ulike teknologier. En folie som erstatter mellomliggende glass i flerglasskonstruksjoner, og et elektrokrom dynamisk solskjerming laminert inn i ytterste glass. Garderober med dusjer, tørkerom og garderobeskap. Blågrønt tak og lokal overvannshåndtering.

Betonmast Oslo er totalentreprenør, mens Byggherre er Avantor AS. Arkitekt er Arcasa Arkitekter.

Av leietakere kan nevnes bl.a. IT selskapet Crayon. Byggestarten var i august 2020, og ferdigstillelsen nå i høst 2022. 

BYGGHERRE: Avantor AS
TOTALENTREPRENØR: Betonmast Oslo











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies