fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Kronstad oppveksttun i Bergen

Skolebyggene Kronstad og Hunstad er bygd sammen til Kronstad oppveksttun. Prosjektet har omfattet rivning, rehabilitering og nybygg. Skolen får plass til 300 elever og en barnehage med 80 plasser.

Skolene Kronstad og Hunstad var to nabobygg. De er nå bygd om til et nytt oppveksttun. I tillegg er byggene knyttet sammen med en lukket gangbro som går over Jonas Lies vei.

Mellombygget på Kronstad er revet og erstattet av et nytt mellombygg i tre etasjer. Den midtre paviljongen på Hunstad er også revet og erstattet av en ny paviljong i tre etasjer. Den tidligere gymsalen på Hunstad er erstattet av en større gymsal og et nytt svømmebasseng.

I tillegg til rehabiliteringen er skolene bygget om for å gjøre bygningsmassen mest mulig tilpasset funksjons- og arealprogrammet i skolebruksplanen.

Kronstad skole er bygget i 1953 og 1964. Oppgraderinger og rehabiliteringen er utført og skolens ytre fasader var i god stand, men innvendig var det et stort vedlikeholdsetterslep og skolen var derfor moden for totalrehabilitering.

Hunstad ble bygd i 1973 og tilstanden var bedre enn på Kronstad, men det var behov for noe oppgradering av bygningsmassen. Elevtallsprognosene viste også et behov for større kapasitet på skolene i området.

Vi gratulerer Bergen kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies