torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Tangvall skolesenter i Søgne

Illustrasjon: Filter Arkitekter AS

Skolesenteret på Tangvall i Kristiansand kommune er et unikt samarbeid mellom Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.

Skolesenteret skal stå ferdig til skolestart i august 2023. Prosjektet består av et idrettsbygg (ferdig desember 2022), en ungdomsskole (ferdig desember 2022) og videregående skole (ferdig juni 2023).

Skolesenteret er etablert tett på sentrumsområdene på Tangvall og er viktig for videre utvikling. Senteret er både et byggeprosjekt og et stedsutviklingsprosjekt.

Samlet kontraktsum for anlegget er på 648 millioner kroner. Fordelingen mellom kommune og fylkeskommune er henholdsvis 286 og 362 millioner kroner. Samlet prosjektramme er på 915 millioner kroner.

BRG Entreprenør vant konkurransen med et prosjekt som ble vurdert som både best og billigst, og det ble gjennomført en samhandlingsfase mellom byggherrene og totalentreprenør.

Skolesenteret vil inneholde ungdomsskole, kulturskole og videregående skole. I tillegg skal det etableres idrettsbygg med blant annet flerbruks-, turn- og klatrehall, parkeringskjeller samt tilhørende uteoppholdsarealer.

Innvendige fellesarealer i skolesenteret består blant annet av kantine, amfi, bibliotek og auditorium. Dette skal benyttes av ungdomsskolen, kulturskolen og videregående skole i sambruk.

I planleggingen av skolebygningene på Tangvall ble det satt krav til at bygningene i størst mulig grad blir energi- og klimanøytrale. Taket på skolesenteret vil bli dekt med 3000 solcellepaneler og det skal etableres varmepumpeanlegg som henter varme fra energibrønner.

Vi gratulerer byggherrene med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:

























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies