fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Mære skole og barnehage, Steinkjer

29.august, var det høytidelig åpning av den nye og flotte skolen og barnehagen på Mære/Sparbu. Mange hundre store og små hadde møtt opp og det var flott stemning!

Med mottoet «Jo mære vi er sammen» gikk Lusparken Arkitekter og FuglesangDahl av med seieren om ny barneskole og barnehage.

Skolen og barnehagen vil sammen med samfunnshuset og idrettshallen/idrettsplassen bli et viktig møtested, kultur- og aktivitetsarena for alle i Sparbu og Mære. Området vil bli et samlende oppvekstsenter for læring, formidling samt kulturelle og sosiale aktiviteter.

Skolen har et samlet areal på litt over 3.000 kvadratmeter. Barnehagen er på 1.160 kvadratmeter.

Bygningene har tydelig henvendelse mot trafikale atkomster og framstå åpne og inkluderende med klar og lesbar form mot omgivelsene. Skolen og barnehagen har hver for seg ha en klar og identitetsgivende form, samtidig som arkitekturen utformes med tydelige fellestrekk og felles materialbruk.

Tomta er sørvendt og solrik med flott utsikt over kulturlandskapet, sørover mot Sparbu og vestover mot Mære kirke. Slik skolebygningen og barnehagen er plassert og orientert, er utsikt og gode solforhold prioritert både i bygnings- og landskapsutforming.

Arkitekturen har referanse til tradisjonelle og lokale bygningsformer, men også utfordre sammenstillingen og forståelsen av det kjente. Bygningene er sammensatte av enkle saltaksformer; skolebygget av tre parallelle saltak, mens barnehagen består av tre saltaksfløyer i Y-form. Tomtas skrånende terreng er en kvalitet for uteområdene.

Vi gratulerer Steinkjer kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies