torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Asker Velodrom

Ved hjelp av et forretningsbygg og ambisiøse partnere, er Norges Cykleforbunds Kompetansesenter i ferd med å realisere en velodrom i Asker.

Prosjektet heter Asker Velodrom og består av to bygninger, den ene med sykkelvelodrom og den andre med lokaler for kontorer, butikker, to skoler og én barnehage, totalt 15.700 kvadratmeter.

Daværende kulturminister Abid Raja satte det første symbolske spataket da selve byggingen av det som er flerbrukskonseptet Asker Velo startet i oktober 2020. Velodromen er reist på Langenga, og prosjektet skal stå ferdig til skolestart i år. Velodromen blir etter alle solemerker et senter for utviklingen av sykkelsporten på hele Østlandet.

Asker Velo utgjør et idrettsbygg, en velodrom og et næringsbygg på totalt seks etasjer. Prislappen ligger på rundt 500 millioner kroner.

Velodromen er bygd med en kombinert flerbrukshall for kommunale formål i midten, og den oppbygde sykkelbanen rundt har en indre baneomkrets på 200 meter.

Næringsbygget inneholder to etasjer med to private ungdomsskoler, to etasjer med kontorlokaler, en etasje med barnehage og en etasje med næringsareal. Norges Toppidrettsgymnas åpner en ungdomsskole i samme bygget.

Vi gratulerer tiltakshaverne med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies