lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Coops logistikksenter på Gardermoen

Coop logistikksenter på Gardermoen er et av landets største og mest avanserte lagerbygg.

Coop logistikksenter ble bygget i 2014. Da bygget stod ferdig kunne Coop skryte av et logistikksenter på hele 52.000 kvadratmeter med en høyde på 28 meter. Senteret forsyner Coops butikker over hele landet, og hvert døgn losses mer enn 300 lastebiler varer ved de 79 kjøreportene. Daglig behandles en halv million kolli ved lageret.

Da Coop i 2015 kjøpte dagligvarekjeden ICA ble det ytterligere behov for lagerkapasitet. Derfor har nå logistikksenteret blitt utvidet med 33.000 kvadratmeter. CLog 2.0, som det utvidede logistikksenteret kalles, har nå et samlet areal på cirka 85.000 kvadratmeter, og er landets største logistikkbygg. Utvidelsen gir Coop en kapasitetsøkning på cirka 50 prosent. Eksisterende bygg har blitt utvidet i flere retninger og med flere påbygg. Samlet snakker vi om åtte påbygg som er koblet med tidligere bygg.

Utvidelsen av logistikksenteret er i grove trekk delt i to entrepriser. Èn entreprise på selve bygget, hvor HENT er totalentreprenør og én entreprise på alt som har med teknisk innmat å gjøre. Sistnevnte er levert av tyske Witron, som hadde tilsvarende leveranse på eksisterende bygg.

Coops hovedlager på Gardermoen er helautomatisk. Det betyr at vare blir lagret og hentet frem ved hjelp av «lagerroboter». I stedet for at mennesker skal kjøre varene rundt med trucker og flytte dem manuelt, så tar store rullebånd og kraner seg av jobben. Varene pakkes om og hentes automatisk frem, før en lastebil frakter dem til riktig butikk.

Vi gratulerer Coop med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies