lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Kolvikbakken ungdomsskole på Nørve i Ålesund

Bilde: Slyngstad Aamlid Arkitekter AS

På Nørve i Ålesund ble gamle Kolvikbakken ungdomsskole revet for et par år siden og en helt ny skole er satt opp. Den nye skolen har et bruttoareal på 7.300 kvadratmeter og en kostnadsramme på 285 millioner kroner.

Nye Kolvikbakken vil bli tatt i bruk fra høsten 2022, men Byggherre overtar bygget og anlegget fra totalentreprenør Åsen & Øvrelid AS 1.kvartal samme år. I tiden fra overtagelse til innflytting vil det pågå en del innvendig arbeider som møblering og kunstnerisk utsmykking.

Den nye ungdomsskolen på Nørve vil bli en 5-parallell skole med plass til 450 elever og ca 55 ansatte. Skolen blir et kompakt og arealeffektivt bygg, noe som er positivt for miljøavtrykket, men også for å skape et godt uterom på en avgrenset tomt.

I tillegg til alle fasiliteter som en moderne skole krever vil selv hjertet i nye Kolvikbakken ungdomsskole være et stort åpent fellesareal som blant annet består av kantine, bibliotek, scene/blackbox og amfi. Fellesareal med tilhørende funksjoner åpner for en fleksibel bruk av skolen også på ettermiddager og i helger.

Uteområdet lages til som et nærmiljøanlegg som består blant annet av ulike klatreelementer, treningspark, anlegg for ballspill, basket og bordtennis m.m. Nærmiljøanlegget skal også være et tilbud til barn, unge og voksne utenom skoletid og et sted man kan samles for å drive fysiske aktiviteter.

Vi gratulerer Ålesund kommune med ny skole og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:





























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies