fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt bydelshus for Alna på Furuset i Oslo

Det nye bydelshuset for bydel Alna ferdigstilles nå i vinter og bygges på Trygve Lies plass 1. Bygget skal fremstå som et signalbygg for bydelens fremtid.

Det bygges foran bibliotekbygget og rett ved T-bane og øvrige senter funksjoner på Furuset. Plasseringen knytter sammen bydelens tilbud og medborgere. Fasaden på bydelshuset er vinklet og åpent mot syd. Formen gir en inviterende bevegelse inn på torget.

Bygget er på 7 etasjer med totalt 6500 kvadratmeter gulvflate. Første etasje blir et publikumsområde for byggets brukere med innredning for digital selvhjelp, informasjonsstands, uformelle møtesteder, møterom og en kaffebar. I påfølgende etasjer er det møtesenter og kantine, helsestasjon samt kontorer for bydelen.

Innbyggerne vil møte følgende av bydelens tjenester: Barneverntjenesten, Fagsenter for barn og unge, hjemmetjenesten, boligkontoret, helsestasjon, barnehageadministrasjon, enhet psykisk helse- og miljøarbeidertjenester og bydelsadministrasjonen.

Oslo kommune har definert Furuset som hjertet i Bydel Alna og etter hvert Groruddalen, og har et overordnet fokus på miljø og bærekraft.

Torget på Trygve Lies plass blir senter for alle begivenheter i området og det nye Bydelshuset er første trinn i prosessen for å nå målene.

Vi gratulerer med nytt bydelshus og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies