tirsdag, april 23, 2024

Prosjekt

Minimize



Skavanger skole i Kongsberg

Nye Skavanger skole i Kongsberg er 3500 m2 og skal bygges som en fleksibel 1,5-parallell grunnskole for 1.–7. trinn. I tillegg skal det legges til rette for en utvidelse til en 2-parallell skole. Prosjektet inkluderer ny SFO, mens den gamle idrettshallen med svømmebasseng blir beholdt og opprustet med ny utvendig kledning og teknisk pakke.

Skolen er et plusshusbygg i massivtre med energiproduksjon fra solceller og energibrønner. Varmen vil komme fra varmepumper som henter energi fra energibrønner i berget, mens strømmen produseres av et solcelleanlegg på cirka 1000 m2. Bygget vil også ha korttidslagre for energi i en batteribank og i et termisk lager med varmt vann.

Skolens «hjerterom» vil også fungere som en samfunnssal som hele nærområdet kan bruke. I tillegg blir det ny utendørs syverbane for fotball, basketballbane og et innholdsrikt uteområde med ulike lekeapparater.

Prosjektet er Breeam sertifisert til «Good».

Skolen var ferdigstilt i høst og åpnet i oktober. 275 elever går på skolen.

Entreprisesum er 112 millioner kroner. Når den nye skolen nå er åpnet, starter rivearbeidet på den gamle. Nybygget er på nabotomten til den gamle Skavanger Skole.

Det er 600 kvadratmeter med solceller på taket. Bygget vil i sin levetid produsere mer elektrisitet enn det bruker selv.

BYGGHERRE: KONGSBERG KOMMUNALE EIENDOM
TOTALENTREPRENØR: SKANSKA

Vi gratulerer Kongsberg kommune og alle elevene med den nye skolen og takker for oppdraget!











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies