fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Solheimslien Borettslag i Bergen

Solheimslien borettslag i Bergen oppgraderes til lavenergiboliger, med nye fasader, rømningstrapper, takterrasser og 39 nye leiligheter.

Borettslaget består av fem høyblokker og tre lavblokker med totalt 320 leiligheter. Blokkene ligger synlig til i bybildet og har en flott utsikt, men har hatt et stort vedlikeholdsetterslep og behov for sikrere rømningssituasjon. Byggearbeidene startet sommeren 2017, og rehabiliteringen og avsluttes i 2021. Prosjektet har en kostnadsramme på 440 mill. kr.

Byggherre er Solheimslien Borettslag og som arkitekt ble valgt Arkitektgruppen Cubus A/S. Prosjektet utføres i form av totalentreprise som håndteres av Sognnes Bygg AS som er totalentreprenør.

Solheimslien borettslag ligger i byfjell-grensen mot Løvstakken i Bergen. Blokkene ligger synlig til i bybildet og har en flott utsikt.

Alle blokker har fått opparbeidet takterrasser, som vil gi tilgang til sol i et ellers skyggefullt område. Leilighetene har også fått tryggere rømningssituasjon med utvendige rømningstrapper. Balkongene er også utvidet, og fått en ny innglassing.

Fasadekonseptet er inspirert av løvfarger, for å harmonere med naturen bak blokke- ne. Hver blokk har et sett med kontrastfarger for gavler og rømningstrapper, med et spill av tre ulike fargenyanser – grønntoner, gultoner, oransjetoner og rødtoner. Slik vil hver blokk framstå ulikt i omgivelsene ut fra de skiftende årstidene. Samlet sett vil opprustningen gi både borettslaget og nærområdet et stort løft og en ny identitet.

Vi gratulerer Solheimslien borettslag med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies