fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Smietangen i Langesund

Illustrasjon: Spir Arkitekter AS

Smietangen blir etter hvert en ny bydel i vakre Langesund i Bamble kommune. Her skal et gammelt industriområde etter hvert forvandles til rundt 120 boliger, strandpromenade, brygger og grønne lunger. Under bakken blir det bygd et eget parkeringsanlegg.

Det er bestemt at opp til 30 prosent av leilighetene på Smietangen blir unntatt boplikt. Smietangen er et samarbeidsprosjekt mellom Heimgard Bolig, Sørensen Maskin og PBBL. Prosjektet er tegnet av SPIR Arkitekter.

Smietangen er delt opp i flere byggetrinn. Det første byggetrinnet som ferdigstilles nå i sommer består av 32 boliger og består av 3 bygg: SPIRET med 22 leiligheter fordelt på 10 etasjer. Sjøhuset Terneskjær med 6 leiligheter fordelt på 4 etasjer. Sjøhuset Kraakerø med 4 leiligheter fordelt på 2 etasjer. Alle disse byggene ligger i den nordøstlige delen av Smietangen.

SPIRET er Smietangens signalbygg. Her finner man leiligheter fra 56 til 180 kvadratmeter BRA. Sjøhuset Terneskjær er det røde bygget nærmest sjøen har leiligheter i størrelse fra 62 til 138 kvadratmeter. Sjøhuset Kraakerø ligger over parkeringsanlegget, med 4 leiligheter som alle er på 96 kvadratmeter.

Vi gratulerer utbyggerne med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene og les mer om det som har vært engasjert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies