fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Fabrikken i Urtekvartalet i Oslo

Fabrikken blir det første bygget som ferdigstilles i Urtekvartalet i Oslo (sommeren 2021). Bygget er det nest største i Urtekvartalet og får et samlet areal på cirka 16.500 arealeffektive kvadratmeter.

Fabrikken ligger langs Nordbygata, mellom Nylandsveien og Motzfelds gate. Både Fabrikken og Drivhuset rehabiliteres fra eksisterende bygg, noe som er svært gunstig i et miljøperspektiv. Heller ikke arkitektonisk vil de to rehabiliterte byggene stå i skyggen for sin nybygde storebror, Veksthuset.

Visjonen for Urtekvartalet er at det skal bli et sted som får mennesker til å blomstre. Fabrikken skal være et dynamisk studiested for Høyskolen Kristiania med 2000 studenter som trives i energiske miljøer i et kult, åpent miljø, med røft interiør og en klar, bærekraftig profil.

Svært god takhøyde, noen steder på hele 5,2 meter, gjør bygget veldig godt egnet som arena for arrangementer som foredrag, konserter, bokbad og ulike diskusjonsfora. Fabrikken får i tillegg en stor, attraktiv takterrasse med fantastisk utsikt over Oslo, hvor man kan nyte lunsj og holde ulike sosiale arrangementer.

Målet er at Fabrikken og resten av Urtekvartalet skal bli mye mer enn en samling av kontor- og høyskolebygg. Det er håp om at det også blir et nytt kraftsenter for innovasjon og nyskapning, samtidig som det blir et sosialt samlingspunkt hvor brukere blir igjen etter arbeids- og studietid.

Vi gratulerer byggherre Urtegaten 9 AS med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies