torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt ridehus ved Gjermundnes vgs


Byggingen av det 1300 kvm store ridehuset ved Gjermundnes videregåande skule på Vikebukt ventes å være ferdig i midten av februar. Det er Entreprenør M Kristiseter AS som har totalentreprisen på prosjektet. Byggherreombud for Møre og Romsdal Fylkeskommune (tiltakshaver) har vært Xpro AS. Arkitekt har vært Arc Ess AS.


Bygget er på ett plan og har en grunnflate på 41,5 x 31,5 meter. Byggestart var i slutten av august 2012, opplyser prosjektleder Guttorm Balstad hos M Kristiseter AS. I bygget finner man først og fremst en ridebane på 20 x 40 meter samt en tribunedel. Det er også en 65 kvm stor isolert del på den ene langsiden av bygget hvor man finner garderober, kontor og de tekniske rom. Kostnadene beløper seg til 11,5 millioner kroner inkl. avgifter.

Elektro-, ventilasjon- og rørleggerarbeidet er prosjektert og utført av Elmo Teknikk AS. Grunnarbeidet er utført av J O Moen Anlegg AS. Rådgivende ingeniør bygg har vært Tømmerdal Consult AS i Ålesund.

Nybygget inneholder også et oppvarmet serviceområde for hest med tørkerom for hestedekker samt en vaskespilt for dusjing av hestene, utstyrsrom og et rom for undervisning.

Luftegården med innhengning er på 1600 kvm. Nybygget på Gjermundnes er lagt til rette for et nytt byggetrinn senere om det skulle bli aktuelt å bygge staller i tilknytning til ridehuset. Blikkenslagerarbeidet ved nybygget er utført av Rauma Blikk AS. Dører og vinduer spesialisert for landbruket kommer fra Brødrene Dale AS i Dalsbygda. Monter Rauma AS har levert byggevarene til det nye ridehuset på Gjermundnes.

Gjermundnes vgs har de siste årene hatt om lag 120 elever. Skolen tilbyr internatplass til elever utenom nærområdet. Skolen kombinerer tradisjon og nytenking, og ligger i et naturskjønt område ved Romsdalsfjorden i Vestnes kommune.

De siste årene har skolen satset sterkt på utvikling av tilbudet innen hest. Skolen har knyttet til seg fagpersoner i Norgeseliten innen feltet, og har et nært samarbeid med disse kreftene for å kunne gi opplæring innen hestefaget av ypperste klasse.

Skolen har i dag stallplass til ca 20 hester. Dette gjør det mulig for elevene å ha med egen hest til skolen. Gjermundnes vgs har gode beiter, luftegård, treningsbane og rundpaddock for dressur.

Gjermundnes vgs har også studietilbud innen naturbruk og mekaniske fag. Selve skolegården er på ca 300 dekar jordbruksareal som er fulldyrka samt 1200 dekar skog. I tillegg leier skolen ca 100 dekar jordbruksareal. Innenfor de mekaniske fagene har skolen utviklet et opplegg i samarbeid med industrien i kommunen.

Vi gratulerer tiltakshaver, skole og elever med det nye ridehuset og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de bedriftene som har vært engasjert i prosjektet:


















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies