fredag, april 26, 2024

Prosjekt

Minimize



Stjørdal helsehus

Det nye helsehuset, som Veidekke har totalentreprisen på, har en sentral beliggenhet i Stjørdal sentrum. Bygget som ferdigstilles ved årsskiftet blir på 10.000 kvadratmeter over fire etasjer pluss kjeller, og skal huse funksjoner som ambulansetjeneste, legevakt, responssenter, poliklinkk, behandlings- og rehabiliteringssenger, kantine og kontorlokaler. 

Det er utstrakt bruk av solceller på det nye helsehuset, og målsetningen er å sertifisere det til energiklasse A, passivhus og standarden BREEAM-NOR Very Good.

I førsteetasjen av det nye helsehuset skal blant annet legevakta få plass. Det samme skal røntgen, poliklinikk, responssenter og ambulansegarasjer. Her blir det også et treningsrom og et vrimleareal med kafé og oppholdsrom.

I andreetasjen blir det behandlingsområde med pasientrom, dialyse og dagligbehandling samt oppholdsrom for ambulansetjenesten.

Tredje- og fjerdeetasjen blir behandlingsområde med pasientrom – totalt 52 pasientrom. Pasientrommene skal fungere for mennesker med ulikt nivå av førlighet, sykdomsbilde og forståelse av omgivelsene. Man har satset på å minimere institusjonspreget på sengerommene ved å skape lyse, lette rom som er gode å oppholde seg i.

Den totale kostnadsrammen for helsehuset er på 290 millioner kroner. Omtrent 90 millioner finansieres gjennom Husbank-midler. I budsjettet er det lagt inn 40 millioner kroner i kommunal egenfinansiering.

Vi gratulerer Stjørdal kommune med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:

























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies