torsdag, april 18, 2024

Prosjekt

Minimize



Signalbygget, Travbaneveien 1, Trondheim

Bilde: Ruta

Det første næringsbygget med absorpjonskjøleteknologi er ferdig i mai i Trondheim. Signalbygget står ferdig i Travbaneveien 1. Totalentreprenør er RUTA Entreprenør AS, og entreprisen er på 100 millioner kroner. Byggestarten var i februar 2019.

Byggetiden er 15 måneder.


Prosjektet er på 6 etasjer, og en underetasje., med moderne og arealeffektive løsninger. Bygget ligger like ved E6 som er en av byens viktigste innfartsårer. Absorpjonskjøleteknologi er ikke ny i Norge, den er brukt på andre større bygg som St. Olavs, men det nye er at den tas i bruk i et kontorbygg og i et småskalaprosjekt. Teknologien gjør det mulig å også benytte fjernvarmen til kjøling av bygget. Det er en velprøvd teknologi i bygg og stiller store krav til driftsstabilitet. Prosjektet er støttet av Enova. Taket er tildekket er tildekket av solcelleanlegg som bidrar til mindre strømbehov. Ved overproduksjon kan man selge strøm ut i nettet. 


Det er plass til 300 arbeidsplasser i bygget. Tradisjonelle bygg har en levetid på 10 år, dette bygget har en estimert levetid på 30 år. Det leies ut lokaler fra 350 til 4200 kvadrat i bygget. Foreløpige leietakere er Eplehuset, Erco, Nardo Bil og Nokas.  Bygget er på 5 300 kvadratmeter.

BYGGHERRE: Travbaneveien 1 AS
TOTALENTREPRENØR: RUTA Entreprenør

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!

 

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies