fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Solfjellshøgda helsehus i Oslo

Illustrasjon: Skanska

I 2. kvartal 2020 står Solfjellshøgda Helsehus på Ryen i Oslo klart. Skanska Entreprenør er totalentreprenør, og byggestarten var i mars 2018. Byggetiden er 24 måneder. Prosjektet er på 13 320 kvadratmeter. Prosjektverdien er cirka 340 millioner kroner.

 
Prosjektet er utviklet som oppgradering av tidligere Helsehus (rivningen var i separat kontrakt), med større kapasitet. Prosjektet er på fire etasjer. På bakkeplan er administrasjon, helseservice, fellesfunksjoner, og parkering til biler og sykler. Beboeravdelingene er fra andre etasje. Prosjektet består av et hus. Bygget klassifiseres som BREEEAM-NOR Very Good, energiklasse A. Det var tre hovedfaser på byggingen, rivning av gammelt bygg, utbedringer av tomta og oppføring av nybygg. 


Skanska har tatt i bruk en modulbasert måte å bygge helsehuset på. Helsehuset består av 142 korttids og rehab-plasser med tilsammen 18 bogrupper. Bygget er tilrettelagt med gode møtelokaler, bl.a. for å gi tverrfaglige møtemuligheter. Bygget er tilrettelagt for personer med demens, og har velferdsteknologi. Byggeplassen er fossfilfri. Underetasjen er i betong, resten med modulbygg er i tre.

BYGGHERRE: Omsorgsbygg Oslo KF
TOTALENTREPRENØR: Skanska Entreprenør

Vi gratulerer byggherre med det nye helsehuset og takker for oppdraget!











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies