torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Eeks Gård i Skien



Eeks Gård, midt på torget i Skien, gjennomgår en rehabilitering som ferdigstilles i januar 2020. Seltor AS er totalentreprenør for prosjektet, og Eeks Gård er 130 år gammel. Byggeåret var 1888, og siste totalrenovering var i 1959. Eier og byggherre er R8 Property. 


Hele første etasje er tiltenkt næring som butikker eller restauranter. Resten av huset blir det nye NAV kontoret i Skien. Ny, moderne fasade og nytt inngangsparti og en modernisering av bygget totalt. I tillegg ny heis og trappehus fra 1 til 4 etasje, og nye store vindusflater. Gården tilpasses NAV s aktivitetsbaserte kontorlandskap, dvs. inndelt i soner, egne stillerom og større prosjektkontor. 

Nav begynner innflyttingen i slutten av januar 2020. Mens butikk/restaurantdelen er planlagt ferdig i mars 2020. 

Bygget har blitt strippet ned til konstruksjon innvendig alt av inventar og delevegger er revet og fjernet inn til råkonstruksjon. Mesteparten av eksisterende bærevegger inne i bygget er skjært ut og erstattet med stålkonstruksjoner for å oppnå en ny og moderne layout med åpne lokaler, Og alt av arealer innvendig er bygget opp på nytt i henhold til dagens krav til standard. Det er nye vinduer i hele bygget, og fasader er isolert og pusset på nytt. 1 etasje får ny fasade i glass og aluminium. Tilbygg på 3 etasjer i bakgård var i en sånn forfatning at det ikke var egnet for å bli stående. Så dette bygget ble revet i sin helhet og erstattet med et nytt bygg på ca. 800 m2. Heis og trappehus ble også satt opp nytt og koblet mot eksisterende bygg. Rehabilitering og ombygging av eksisterende bygg har bydd på mange utfordringer og har vært til tider veldig komplisert, med årsak i at det har vært mange udokumenterte ombygginger på Eeks Gård gjennom tidene som ikke man ser før man begynner å rive og jobbe seg igjennom.

Prosjektet er utført i en samspillsentreprise, og entrepriseverdien er 65 millioner kroner. Brutto flate er 3000 kvadratmeter, og byggestarten var i februar 2019, med en byggetid på 11 måneder.

Opprinnelig navn på gården var Melgaards Gaarden, endret navn til Eeks Gård i 1900.



BYGGHERRE: R8 Property
TOTALENTREPRENØR (i samspill): SELTOR AS. 
ARKITEKT: Point AS

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!


 











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies