fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Skaun ungdomsskole



Skaun Kommune har bygget en 6 parallell skole, forberedt til 7 parallell, Skaun Ungdomsskole, for totalt inntil 540 elever.


Skolen ligger i Børsa. Skolen har arealer for ei spesialpedagogisk avdeling, kulturskole, bibliotek, samfunnshusfunksjoner, ungdomsklubb og frivillighetssentral. Det er videre bygget en kombinert idretts- og kulturhall i tilknytning til skolen. Samfunnshusfunksjonene er dimensjonert for inntil 250 mennesker.

Arkitekturen er moderne og fremtidsrettet. Det er et åpent anlegg, som samtidig er inviterende og inkluderende for skolens ansatte, elever og besøkende. Anlegget blir også utenom skoletid levende, aktivt og kulturelt møtested. I tillegg til kulturhusdelen har skolen en aula som er laget med god plass.

Fremtidens skole må være elastisk og fleksibel, med tanke på endringer i pedagogikk, nye reformer og fremtidige utbygginger av skoleområdet eller området rundt. 

Skolen er på 9 200 kvadratmeter, Veidekke Entreprenør har vært totalentreprenør og HUS Arkitekter har vært arkitekter for prosjektet. Prosjektkostnaden er 356 millioner kroner.

Det går om lag 325 elever på skolen i dag, og skolen er felles for alle elever i kommunen. Skaun ungdomsskole og kultursenter tas i bruk fra høsten 2019. 

Skolen har sokkeletasje og to etasjer over bakkenivå. I tillegg opparbeides det et romslig og velutstyrt utomhusområde som fritt kan benyttes av kommunens innbyggere utenom skoletiden. Byggingen av skolen startet i februar 2017. Veidekke Entreprenør skal også rive dagens ungdomsskole, og ferdigstille utomhusområdene innen juni 2020. 


BYGGHERRE: Skaun Kommune
TOTALENETREPRENØR: Veidekke Entreprenør
ARKITEKT: Hus Arkitekter

Vi gratulerer Skaun kommune med den nye skolen og takker for oppdraget!


 











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies