fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Flesberg skole



august 2019 skal nye Flesberg skole stå klar. Det er en skole for elever fra 1. til 10. trinn på Stevningsmogen. Skolen bygges for halvannen parallell, det vil si kapasitet til 15 klasser. Skolen er dimensjonert for 420 elever og blir på 4 800 kvadratmeter.

Det bygges også en idrettshall, hallen har spilleflate tilsvarende en håndballbane (25 ganger 45 meter). Hallen inneholder tribune, garderobeanlegg og trimrom/treningsstudio. Hallen blir på 1 750 kvadratmeter. 

Svømmehall bygges det også. Svømmehallen bygges med konkurransemål i bassenget på 21 x 25 meter.
Et nytt folkebibliotek med et bruttoareal på 280 kvadratmeter er inkludert i skolebyggets totalareal. 

Anlegget utvikles med mål om at dette skal være det beste stedet barn og unge møtes, det skal være et trygt sted, der de skal lære å mestre livet som venter. Dette skal være en møteplass for hele Flesbergs befolkning.
Backe Stor-Oslo er totalentreprenør, og kontrakten ble signert i oktober 2017. Entreprisen er på 235 millioner kroner. 

Skolen bygges i massivtre. Flesberg skole skal bli en miljøvennlig og energieffektiv skole, samtidig som det benyttes kostnadseffektive løsninger. Målet er blant annet å få en reduksjon i klimagassutslipp fra byggematerialer på minst 50 prosent. Massivtre-elementene leveres fra Østerrike. Det blir benyttet massivtre på samtlige av nybyggene, og totalt dreier det seg om 1 650 kubikk. Det er stilt høye krav til bærekraft, energi og miljø. Skolen bygges med passivhusnivå. 

Skolens hovedfunksjoner er plassert i fire volumer som omkranser sentralrommet. Sentralrommet er skolens hjerte som kombinerer nærmiljøfunksjoner for kultur og idrett med skolens spesialrom i et atrium over to etasjer med et frittstående multi-amfi som er selve midtpunktet for skolen. Trinnarealer er plassert i to trekledde volumer på henholdsvis to etasjer (1.-4. trinn) og tre etasjer (5.-10. trinn) mot lekeplass i øst. Idrettshall og svømmehall er plassert i egne volumer med nær tilknytning til eksisterende sportsanlegg i vest. 
Utvendig er skolen formet som en serie med fire trekledde bygninger med saltak som har fargerike og morsomme avrundede former. Lysende vinduer, avrundede hjørner og store glasspartier inviterer inn til sentralrommet og fellesfunksjoner der. 


BYGGHERRE: Flesberg Kommune
TOTALENTREPRENØR: Backe Stor-Oslo AS
ARKITEKT: Spinn Arkitekter

Vi gratulerer Flesberg kommune med den nye skolen og takker for oppdraget!
















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies