fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Sogningen storsenter


Sogningen storsenter


I november 2011 startet byggingen av et 6000 kvm stort tilbygg til Sogningen storsenter, parallelt med at det resterende av kjøpesenteret oppgraderes. Det er Veidekke Entreprenør AS som har totalentreprisen på prosjektet. Byggherreombud har vært Hammerø & Storvik Prosjekt AS.

Sogningen storsenter ble etablert i 1998. Da bestod senteret av fire bygg. Etter hvert ble Postbygget også kjøpt og innlemmet i kjøpesenteret. Noe senere ble samtlige bygg bygd sammen til en enhet. 

RIB og VVS anlegg i tilbygget er prosjektert av Norconsult sin avdeling i Sogndal. YIT AS avd Sogndal har prosjektert og montert sanitær- varme- kjøle- og sprinkleranlegg. Det er montert varmepumpe som skal stå for oppvarming, og egen kjølemaskin som skal stå for kjøling av bygget. Bygget er fullsprinkla. Ventilasjon, automatikk og SD-anlegg er prosjektert og levert av GK i Sogndal. De elektrotekniske installasjonene er utført av Holen Installasjon AS.

Etter utvidelsen, der Førde Sementvare AS har levert betongelementene og hulldekker, som ferdigstilles med offisiell åpning 15.november, er det samlede arealet oppe i 20.000 kvm. Det gjør Sogningen storsenter, som tilhører Amfi-kjeden, til et av Sogn og Fjordanes største kjøpesenter - med en sentral beliggenhet i Gravensteinsgata i Sogndal. 

Grunnarbeidet er utført av Havnen Entreprenørservice AS, mens John Holvik AS har levert og montert glassfasader til tilbygget samt innvendige glassvegger, rullegitter og aluminiumsdører. Skårhaug Taktekk AS har utført membrantekking og isolering av parkeringsdekket.

Nærmere 60 butikker blir å finne i kjøpesenteret etter utvidelsen. Øvrebø Fargehandel AS har tatt seg av malingsarbeidet og legging av gulvbelegg i de nye lokalene. Av nye butikker kan nevnes H&M og Rema 1000. 

Det er Sunnfjord Industri & Sveiseservice AS som har levert stålkonstruksjonene og trappene til nybygget. Asfalteringen er ivaretatt av Instefjord Asfalt AS.

Vi gratulerer tiltakshaver og nye leietakere med nye lokaler i Sogningen storsenter og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om bedriftene som har vært involvert i prosjektet:


























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies