fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt Helsehus i Elverum


 

Helsehuset som ferdigstilles på nyåret ligger i umiddelbar nærhet til Jotuntoppen bo- og omsorgssenter og Sykehuset Innlandet. Det er Martin M. Bakken AS som har hatt generalentreprisen på prosjektet. Arkitekturen er ivaretatt av ASAS arkitektur AS.


Elverums nye helsehus vil samle funksjoner som blant annet legevakt med interkommunale akutte døgnplasser og korttidsplasser for utskrivningsklare pasienter, rehabilitering, Frisklivssentralen, fysioterapitjeneste og helsestasjon i et bygg.

Prosjektet omfatter ombygging av rundt 6000 kvadratmeter, der det også er gjort bedring av inneklima. I tillegg har det kommet til rundt 9000 kvadratmeter i form av et fire etasjers stort nybygg med kjelleretasje. Her er det tilrettelagt for mulige utvidelser i flere etasjer, og lagt opp til lavenergistandard som bidrar til at Helsehuset blir et bygg for framtida.

I førsteetasjen i den gamle delen er den interkommunale legevakten lokalisert. I tilknytning til denne, vil det i den nye delen legges interkommunale akutte døgnplasser (IKAD) og korttidsplasser for utskrivningsklare pasienter.

Andreetasjen er forbeholdt pasienter for rehabilitering, med korttidsplasser og aktivitetssone. Her vil også Frisklivssentralen og ergo- og fysioterapitjenesten være. I tredje etasje er det korttidsplasser og senger for lindrende behandling.

Toppetasjen vil brukes til helsestasjon, PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste) og BUP (barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk tilknyttet Sykehuset Innlandet). I underetasjen er det lagt opp til et trosnøytralt seremonirom samt garderober. I den gamle delen av bygget blir det kontordel for administrasjonen innen helse og omsorg.

Vi gratulerer Elverum kommune med nytt Helsehus og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:

 

 































 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies