fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Posten - Bring med nytt logistikksenter på Vagle i Sandnes



Det nye logistikksenteret på Vagle blir en del av Postens landsdekkende terminalnettverk for brev, pakke og godshåndtering. Prosjektet er på totalt 16 000 kvadratmeter og består av gods & pakketerminal, postterminal og administrasjon. Når logistikksenteret er ferdig vil det omfatte virksomheter innen pakker, gods, termo, post, hjemlevering og internasjonal spedisjon. Logistikksenteret bygges på Vagle, der også Rema 1000 har bygget et logistikksenter på 42 000 kvadratmeter.


Dette er det tredje logistikksentret Veidekke bygger for Posten og Bring, de to første ligger i Trondheim og Narvik. Prosjektet gjennomføres i arbeidsfellesskap med Norske Stålbygg.

Posten og Brings nye landsdekkende logistikknettverk består av 18 logistikksentre for pakker, gods og temperaturregulerte varer. Den totale investeringen i Norge utgjør over 4 milliarder kroner til bygg, tomter, eiendomsutvikling og infrastruktur. Samlokaliseringen av terminaler i nye logistikksentre styrker Posten og Brings konkurransekraft i et stadig mer internasjonalt marked. Beregninger viser for øvrig at samlokalisering av terminaler i Stavanger-området har ført til nesten 600 000 færre kjørte kilometer med bil i året for Posten/Brings virksomheter. Noe som innebærer en stor miljøgevinst.

Det nye post -og logistikksenteret blir en arbeidsplass for nærmere 330 medarbeidere.

Vagle Næringspark er en lokalisering for logistikk- og industribedrifter med behov for større arealer til sin virksomhet. Vagle Næringspark er et samarbeid mellom K2, NHP og Sandnes Tomteselskap.
Byggearbeidene startet i desember 2017. Logistikksenteret ferdigstilles i 2018, og skal tas i bruk fra mars 2019. Prosjektkostnaden er på 209 millioner kroner.

De nye veiene for tungtransport rundt logistikksenteret er først klare sommeren 2019.
Totalentreprenør for prosjektet er Veidekke i arbeidsfellesskap med Norsk Stålbygg.

BYGGHERRE: Posten Norge
TOTALENTREPRENØR: Veidekke Entreprenør. Norske Stålbygg.

Vi gratulerer Posten Norge med det nye logistikksenteret og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:

 

 



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies