fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Jærhagen kjøpesenter på Klepp



Jærhagen på Klepp utvides og blir en av de største kjøpesentrene i distriktet, dette vil skape mer aktivitet og nye arbeidsplasser. 


Senteret utvides fra 26 000 kvadratmeter til 65 000 kvadratmeter, antall parkeringsplasser øker til 1200 hvorav hele 550 er innendørs i det store parkeringshuset fordelt på fire plan. 

Åpningen er 8. november 2018, og «GATEN» i 2. etasje åpnet i september 2018. 

Jærhagen vil blant annet inneholde en av Norges største Mega-butikker, OBS Bygg flytter inn og utvider med drive in samt et varehus på totalt 8500 kvadratmeter. Vinmonopolet dobler dagens areal. Burger King åpner restaurant med drive through. Jærhagen hadde i fjor en vekst på fem prosent. 

Utbyggingen koster 350 millioner kroner. 

Den nye delen på 36 kvadratmeter er fordelt på to plan og inneholder 20 butikker av varierende størrelse og et fint nytt fellesareal. Fasaden består av prefabrikkerte betongelementer. Basen har elementer i en varm gråtone og et markant relieff av vertikale riller. Hovedetasjen er i lys, tilnærmet hvit betong, som har et mønster som oppnås ved å frilegge tilslagsmaterialet i betongen. Mønsteret er en abstrakt utgave av steinmurene på Jæren og produseres i Finland. 

Inngangsvolumet mellom den nye og eksisterende del av senteret har glass og aluminiumsfasade der det samme abstrakte steinmønsteret gjentas som sandblåst eller foliert glass. 

BYGGHERRE: Jærhagen AS
TOTALENTREPRENØR: Masiv AS
ARKITEKT: ARC Arkitekter

Vi gratulerer byggherre med det nye senteret og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies