fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Mjøstårnet i Brumunddal



Mjøstårnet i Brumunddal er med sine 18 etasjer og totalhøyde på 85,4 meter verdens høyeste trehus. Byggherre er AB Invest AS. Totalentreprisen innehas av HENT AS. Trematerialene som benyttes i bygget er limtre og massivtre.


Alle leilighetene er solgt
Innenfor dørene skal det blant annet være 33 leiligheter på mellom 67-149 kvm, et badeanlegg, hotell, kontorer, restaurant og tilhørende fellesarealer, fordelt på 18 etasjer.

Det blir leiligheter i de sju øverste etasjene. Allerede i begynnelsen av februar var alle leilighetene solgt, ett år før bygget skulle stå ferdig.  Prisen var fra to og en halv til sju og en halv million kroner.

Under leilighetene der blir det fire hotelletasjer og nederst blir det kontorer. I tillegg blir det en utvida første etasje med et svømmeanlegg med to 25 meters basseng. Helt på toppen blir det én leilighet med privat takterrasse og en offentlig takterrasse for alle som vil opp for å se på utsikten.

Vil markere Brumunddal
Konstruksjonen og monteringen av Mjøstårnet er ingeniørkunst i verdensklasse. Det er komplekst å jobbe i høyden, og montasjen gjøres uten utvendig stillas. Det betyr at det jobbes med kraner og suppleres med lifter. 
Mjøstårnet har et totalt omfang på om lag 15.000 kvm.  Nesten 4000 mennesker har vært involvert i arbeidet med å reise bygget.

Akkurat som at det skjeve tårn i Pisa markerer Pisa, så vil Mjøstårnet markere Brumunddal og Ringsaker, sier eiendomsutvikler Arthur Buchardt i et tidligere interjuv. Det er han og selskapet AB Invest AS som står bak prosjektet.

Målet med bygget har ifølge Buchardt vært å vise hva Innlandet har og kan rundt treverk til byggenæringen, i tillegg til å utnytte den kompetansen som området har.

Vi gratulerer AB Invest AS med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:





























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies