torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Bragernes Kvartal i Drammen



P
rosjektet Bragernes Kvartal står ferdig i november 2018. Prosjektet består av 125 leiligheter fra 40 kvadratmeter og 130 kvadratmeter i tillegg til hobbyrom, bilpool, smørebod, parkeringskjeller og gjesteleiligheter. I første etasje blir det en stor Rema 1000 butikk.

Dette er leiligheter av høy standard og kvartalet får to flotte inngangspartier fra Engene og Rådhusgata og en fasade av høy kvalitet.

Rivningsarbeidene startet i januar 2016, og ferdigstillelse av byggetrinn 1 er i november 2018. Veidekke Entreprenør er totalentreprenør, og kontrakten er på 317 millioner kroner.

Bragernes Kvartal ligger i Drammen sentrum. Bragernes Kvartal samler de beste boligkvalitetene i ett prosjekt, med utsikt og eneboligfølelse i leilighet, Midt i byen – med alt som trenges av tilbud rett utenfor døren. I midten er det et stort gårdsrom som felles hage og oppholdsrom, solide utemøbler, vakre grøntarealer og rennende vann. Bragenes Kvartal har de smarte løsningene, kvaliteten, arkitekturen og servicetilbudene som tilfredsstiller den kresne huseieren.  

Drammen er et sentralt knutepunkt for kommunikasjon med både buss og tog og Oslo ligger 35 minutter unna. Det går mer enn 100 tog hver dag.  Drammensmarka gir et utall alternative turmuligheter, og det er også en rekke usjenerte badeperler i Drammensmarka. 

Alle leilighetene har egen balkong eller terrasse, noen leiligheter har balkonger som kan benyttes til vinterhage. I tillegg til det felles gårdsrommet, er det også store felles takterrasser hvor en får oppleve solen fra den står opp til den går ned. Kvartalets arkitektur har et moderne uttrykk med variasjon i materialbruk og uten bruk av tidstypiske elementer. Dette gjentas både i leilighetene og i arealet som knytter ute og innefunksjoner sammen, enten med egne balkonger, terrasser eller private uteområder. 

Urbanitet – det å bo og leve i sentrum av en by er samfunnsmessig riktig. Det gir nærhet til offentlig kommunikasjon, nærhet til utesteder, butikker, kino, teater og ikke minst nærhet til kanskje den vakreste torgdannelsen som er skapt i Norge, Bragernes Torg. 

I Bragernes Kvartal for man tilgang til bilpool på kjøpet, en bilpool er et antall biler som flere deler. Som beboer deler man ikke bare på bruken, men også kostnadene. Man betaler for bilen kun når man bruker den. Det er også en felles gjesteleilighet som står til disposisjon til leie for alle beboerne. Leiligheten er toroms med sengeplass til 4. Et felles hobbyrom står også til disposisjon for beboerne, her kan man f.eks. reparere sykkel, snekre og smøre ski. 

Bragernes Kvartal består av lyse moderne og arealeffektive leiligheter, fra 2-roms til store 4-roms. Det første byggetrinnet består av leiligheter som vil få utsikt mot Engene. De fleste leilighetene blir levert med innglasset balkong. Flere toppleiligheter får fantastisk panoramautsikt med romslige terrasser, mens andre leveres med inntrukne terrasser. Leilighetene på bakkeplan vil få uteplass rett utenfor døren, behagelig avgrenset av grønne hekker og med umiddelbar tilgang til de øvrige fellesarealene. 

Rema 1000 butikken åpnet i august. 


BYGGHERRE: Vestaksen Eiendom
TOTALENTREPRENØR: Veidekke Entreprenør
ARKITEKT: Link Arkitektur – arkitekt og landskap

Vi gratulerer byggherre med de nye boligene og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:




















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies