fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt rognanlegg hos AquaGen i Tingvoll



A
nlegget i Tingvoll skal årlig håndtere inntil 80 millioner rogn av laks eller ørret. Artec Aqua AS med hovedkontor i Ålesund overleverte prosjektet som en totalentreprise i begynnelsen av juni.

Anlegget i Tingvoll er ett av fire anlegg AquaGen driver i Norge, og er med på å sikre leveransene av rogn til det norske oppdrettseventyret. Avdelingen i Tingvoll står for mellom 25 og 30 prosent av all rognproduksjon i Norge.

AquaGen er et avlsselskap som utvikler, fremstiller og selger genetisk materiale til den globale havbruksindustrien. Gjennom en markedsorientert forskning og utvikling har AquaGen oppnådd en ledende posisjon som leverandør av befruktet rogn av atlantisk laks og regnbueørret.

Selskapet har hovedkontor i Trondheim og produksjonsanlegg i kommunene Hemne, Tingvoll og Nesset. Selskapets engasjement i Chile håndteres av datterselskapet AquaGen Chile. 

I utlandet står AquaGen spesielt sterkt i Chile. For noen år tilbake ble selskapet også introdusert på markedet i Skottland og Færøyene.

Vi gratulerer AquaGen med nytt rognanlegg og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:




















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies