torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny skole på Ytterøya i Levanger



D
et er Byggmesteran AS som har totalentreprisen på byggingen av Ytterøy barne, og ungdomsskole, samfunnshus og barnehage på Ytterøya i Levanger kommune.

Prosjektet er et resultat av en pris- og designkonkurranse med samspill der 6 grupperinger ble prekvalifisert for å levere tilbud. En gruppe bestående av Byggmesteran AS, ARCHUS arkitekter as, HUS arkitekter as, Bjørbekk og Lindheim landskapsarkitekter as og SWECO blå kårets om vinner av konkurransen. Etter avsluttet forprosjekt og samspillsfase ble det inngått kontrakt om gjennomføring av prosjektet som en totalentreprise.

Bygget på nærmere 3000 kvadratmeter, som ferdigstilles i november består av tre ulike driftsenheter med fokus på sambruk og rasjonelle løsninger. Huset er bygd etter passivhus-standard, mens det omfattende utomhusanlegget skal tilpasses hele spennet av brukere.

Prosjektet er gitt en arkitektonisk form som i struktur og estetisk utforming uttrykker at dette er et felles hus som rommer skolen, samfunnshuset og barnehagen på Ytterøya. Skolen med administrasjon danner fasader mot det store lekearealet rundt og nedenfor bygningen. Barnehagen fremstår som et eget volum med uteområde som grenser til både hovedadkomsten og det flotte natur og kulturlandskapet rundt bygget.

Skolen
I 1.etasje av skoledelen finner vi fem klasserom og to grupperom. Det er to elevinnganger som begge har forbindelse til utearealet. Utenfor klasserom og grupperom er det romslige gangarealer som også kan benyttes i undervisningssammenheng.

Alle spesialrommene er samlet i 2.etasje i tilknytning til kantine og fellesareal. Spesialrommenes beliggenhet gir mange muligheter for bruk også utenom skoletid. Administrasjonen er lagt til samme etasje, med bl.a. kontorer, arbeidsrom for lærere, personalrom og garderober. 

Samfunnshuset
Samfunnshuset med kantine ligger sentralt i bygget. Den store salen fungerer som flerbrukshall og vil være et viktig rom for skolen, idretten og kulturlivet i bygda, som har ca 500 innbyggere. Kantinen/sal 2 ligger rett ved inngangen. Veggen mellom store- og lille sal kan åpnes helt eller delvis ved store tilstelninger. Et eget styrketreningsrom er lagt til storsalen.

Barnehagen
Barnehagen har fått en selvstendig bygningsmessig utforming og ligger sentralt ved hovedadkomsten. Plasseringen bidrar til et lunt og solrikt lekeområde for de yngste og minst fysisk aktive barna, i le for vind. De største barna har sitt uteområde delvis ”rundt hjørnet” og med god kontakt med hovedadkomsten og et svært attraktivt tur- og lekeområde i terrenget. De to store baserommene har flott utsikt mot adkomsten og tilliggende områder. Barnehagen har en intern gangforbindelse slik at begge baserom og kjøkken kan nås uten at andre blir forstyrret.

Vi gratulerer Levanger kommune med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de som er engasjert i prosjektet



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies