fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Torgkvartalet i Stjørdal



H
andel vil alltid ha sin plass og posisjon i et bymiljø. Derfor stilles det store krav til utforming av kjøpesentre i sentrumssoner, her legges det spesielt vekt på materialvalg og naturlig integrering. Torgkvartalet i Stjørdal har benyttet AMB Arkitekter i denne prosessen for å sikre at man oppnår en optimal løsning som blir omfavnet av byens borgere. AMB er trolig en av de mest prisvinnende arkitektkontorene når det kommer til kjøpesentre. Dette har klart gitt fordelaktig erfaring i prosessen med utbyggingen av Torgkvartalet.

Totalentreprenør Skanska hadde byggestart i midten av mai 2016.  2. oktober i år er nyåpningsdato.
Når man åpner dørene for 15.000 nye kvadratmeter fremstår prosjektet som en tydelig utbygging hvor integreringen er gjort synlig. Her er det liten tvil om at senteret er bygget ut i epoker, noe som gir totaliteten et dynamisk uttrykk. Inne finnes gode sammenføyninger, og bygget oppleves som en enkelt enhet selv om man går imellom bygg via to brede brosoner. 

I ethvert byggeprosjekt skjer det ofte svært mye i sluttfasen, noe som gjør at fag og leietakere må koordinere godt. Selv om det pågår arbeid både høyt og lavt må innredning og store varepakker på plass hos den enkelte. Dette krever avtalt logistikk i alt fra varelevering, heisbruk og personell på tvers av fag. I tillegg til dette kommer selvfølgelig alt av koordinering, testing og oppsett av automatikk som moderne bygg inneholder. Her er det flere løsninger som må samhandle innen felt som sikkerhet, drift og energi. 

2. oktober kl. 10.00 åpnet Torgkvartalet dørene med et utvidet areal – Det er kort og godt større og bedre. Senteret byr på et bredt mangfold og teller 60 butikker med økt fokus på spis og kraftig oppgradert parkeringskapasitet. Med 1000 gratis p-plasser fordelt på 6000 kvadratmeter og et samlet handelsareal på 9000 kvadratmeter vil det være rimelig å anta at sentret vil befeste sin posisjon som et regionalt handelspunkt i årene som kommer.

Vi gratulerer utbygger med ferdigstillelse og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om det som har vært involvert i prosjektet:
























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies