torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Strand Videregående Skole



Strand Videregående Skole er en kombinert skole, der det både er yrkesfaglig og studieforberedende utdanningsprogram. Skolen har cirka 560 elever og 34 forskjellige klasser. 


Skolen ligger i Tau i Strand Kommune, og de aller fleste elevene kommer fra Ryfylke, fordelt på kommunene Strand, Forsand, Finnøy og Hjelmeland. Men det kommer også elever fra bysiden.

Strand Videregående Skole har de siste årene fått nytt inngangsparti, kantine, bibliotek og noen nye klasserom. Ute er det kommet et nytt parkanlegg. Nå i august er også nybygget for naturbruk og realfag klart. 

Nybygget på skolen er 2042 kvadratmeter stort og rommer moderne lokaler.
Nybygget koster ca. 73 millioner kroner.

Strand Videregående Skole har dermed blitt en av Norges mest moderne og fremtidsrettede utdanninger innen havbruk med blant annet topp moderne akvahall, lakserøykeri, klasserom og laboratorium. Målet er å koble realfag på studieforberedende mot høyere utdanningen innen havbruk. På Tau skal dermed arter som kveite, rognkjeks, torsk, flekksteinbit, breiflabb, piggvar, bergnebb og bergylt stå i store kar på land.

Skolen ble etablert i 1969 og foruten ca. 560 elever, er det arbeidsplass for ca. 100 ansatte. Skolen ble etablert som en filial under Stavanger Katedralskole i 1969 på Jørpeland. I 1989 flyttet skolen inn i ny bygg på Tau. I 2005 ble skolen utvidet med å bygge innendørs fotballhall. Nå er det altså kommet ytterligere nybygg på Strand Videregående Skole.

Byggherre: Rogaland Fylkeskommune:
Entreprenører: 
Bygningsmessige arbeider: Faber Bygg AS
Teknisk entreprise: Sig. Halvorsen AS
Grunn og betong: SV Betong AS

Vi gratulerer med den nye skolen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies