fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Ergansenteret

Ergansenteret i Bud
Det er den rike maritime historien i Fræna som danner grunnlag for et innovativt opplevelsessenter om kystkultur, havets ressurser og marin teknologi. Ergansenteret skal by på en høyteknologisk reise i både fortid, nåtid og framtid. Det er Romsdalsmuseet som skal drive museet.

Totalentreprenør Romsdal Bygg AS ferdigstiller ombyggingen og utbyggingen nå i august. Fra september starter arbeidet med innredning og utstillingen. Utstillingen skal være ferdig rundt årsskiftet. Selve åpningen av senteret blir i mai neste år. Ergansenteret vil da få et veldig teknisk avansert og interaktivt innhold og bli et unikt opplevelsesbygg. Det blir også kinosal og kafé i bygget.

Tiltakshaver er Ergan Eiendom der Fræna kommune eier to tredjedeler og resten av BFH Sparebank. Kostnadene for Ergansenteret fordeler seg på knappe 13 millioner kroner til kjøp av den tidligere Riddersalen, 25 millioner i kostnader til utbygging og ombygging og en utstillingsdel til rundt 12 millioner.

Arkitekt på bygget har vært Vatne Arkitekter ASHammerø & Storvik har hatt jobben som byggherreombud. Rådgivende ingeniør bygg er Norconsult AS.
Samuelsen Maskin AS har utført grunnarbeidet. De elektrotekniske installasjonene er utført av HTL Elektro AS, mens sanitærarbeidet er ivaretatt av Harald Hustad AS.
GK Norge AS har prosjektert og montert ventilasjonsanlegget på Ergansenteret. Utvendig blikkenslagerarbeid er utført av Blikkenslager R. Myklebust AS. Fasade og dører er levert av Valumin AS. Malerarbeidet har Malermestrene BMV AS tatt seg av, og byggevareleverandør har vært Dale Bruk AS.

Vi gratulerer Ergan Eiendom AS med byggingen av opplevelsesenter i Bud, og takker for oppdraget.

Klikk på modulene under og få mer informasjon om de bedriftene som har vært engasjert i prosjektet:

 

 

 





























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies