tirsdag, april 16, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny Daggry barnehage på Valderøya



D
en gamle Daggry barnehage fra 1978 har for lite areal og bygningene er både gamle og nedslitte. Den nye Daggry barnehage, i regi av Sunnmøre Indremisjon, er godkjent for fire avdelinger. En mer enn den gamle. Barnehagen tas i bruk i august og er kostnadsregnet til 26 millioner kroner inkl. tomt.

Nye Daggry barnehage vil ha plass til ca 70 barn, og vil bestå av to storbarnsavdelinger og to småbarnsavdelinger. Den er sentralt plassert like ved den nye barneskolen sentralt plassert på Valderøya.

God tilkomst
Det har vært mange faktorer å ta hensyn til i prosessen. Barnehagens utforming og plassering på tomten drar nytte av forholdene som vær og vind byr på. Adkomster er godt tilrettelagt og universelt utformet. Tomten ligger solrikt til i svakt skrånende terreng, med god tilkomst til grønne områder med fine naturkvaliteter, skog og turveier langs fjellfoten.

Vinkelformet bygg
De minste barna får sitt eget lekeområde som ligger beskyttet i den luneste sonen nærmest bygget, der terrenget er flatest. Det vinkelformede bygget åpner seg mot sør slik at gårdsrommet på en effektiv måte kan samle opp og holde på varmen fra solen. Ytterveggene er kledd i mørkbeiset trepanel og vil forsterke denne effekten, samtidig som det gir en gunstig bakgrunn mot fargene i vegetasjon og lekeutstyr. 

Farge for hver avdeling
Bygget består i hovedsak av en etasje. Med unntak av en mindre del som strekker seg over to etasjer som skal romme tekniske installasjoner og et felles aktivitetsrom hvor barna kan utfolde seg. Avdelingene får hver sin farge på sine inngangspartier, slik at det skal være enkelt for barna å finne sin avdeling. Den store gavlfasaden ut mot veien har et stilisert tre som motiv og bidrar til å gi den nye barnehagen særpreg og karakter.

Vi gratulerer Sunnmøre Indremisjon med ny barnehage og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:
















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies