tirsdag, mai 17, 2022
 I rute med planarbeidet for NTNU CampussamlingFOTO: NTNU

Statsbygg har nå levert planforslaget for det andre av fem delområder i et av Norges største byggeprosjekter. Forslaget samler NTNUs fagmiljøer innen økonomi og innovasjon.
NTNU Campussamling er et av Statsbyggs største og mest komplekse byggeprosjekter. Norges største universitet, NTNU, er i dag spredt på flere steder i Trondheim. Nå skal NTNU samle fagmiljøene sine på Gløshaugen. Dette skal legge til rette for økt tverrfaglighet og samarbeid, og bedre kvalitet i utdanning, forskning, innovasjon, kunst og formidling.
 
Prosjekteringsarbeidet er delt inn i fem delområder. Det omfatter et samlet areal på 129.100 kvm og det utvikles en helhetlig plan for bygninger og uteområder parallelt med reguleringsarbeidet.
 
– Alle fem delområdene skal leveres kommunen før sommeren, og forprosjektet er i rute, sier prosjektdirektør Helga Melhus Loholt.
 
Samler fagmiljøer
 
Statsbygg har nå levert inn planforslaget for det andre av de fem delområdene til Trondheim kommune. Delområde 2 skal samle fagmiljøer innen økonomi og innovasjon i området Hesthagen og en del av Høgskoleparken slik at det legges til rette for nærliggende byrom og innovasjonsdistriktet Trondheim Tech Port.
 
– Dette kan vi løse med flere spennende nybygg og en universelt utformet gangbruforbindelse med stor opplevelsesdimensjon mellom Gløshaugen og Hesthagen, sier Loholt.
 
Planforslaget for delområde 1 ble levert til kommunen høsten 2021. Delområde 1 inneholder samlingen av kunst, arkitektur, musikk og designfagene i området Høgskoleveien/Grensen. Området planlegges som et kraftsenter for de utøvende fagene.
 
– Med planforslaget for delområde 1 markerer vi både inngangen til campus og vender campus ut mot byen. Flere sosiale soner og sammenhengende byrom skal bidra til økt aktivitet, sier prosjektdirektøren.
 
Viktige innspill
 
Plangrunnlagene er gjennomarbeidet med tanke på maksimal utnyttelse av tomtene og er utarbeidet etter innspill fra naboer og andre interessenter. For delområde 2 gjelder det spesielt innspill på bevaring av grønne arealer i Høyskoleparken.
 
Forslagene ble presentert på folkemøte om by og campus på Studentersamfundet i Trondheim 6. desember.
 
Planforslaget for delområde 2 ble videreutviklet før innsendelse med reviderte planer, illustrasjoner og planbestemmelser. Basert på grunnboringer og utredning av geoteknikk er det også lagt inn hensynssoner og bestemmelser for tiltak som sikrer geoteknisk stabilitet i planområdet.
 
Kommunen planlegger offentlig ettersyn av de omfattende planforslagene som er innsendt etter påske. De neste tre planforslagene skal leveres før sommeren og kommer på offentlig ettersyn først til høsten.

 
NTNU.jpg

Norconsult en av de første i Europa med teknisk verifikasjon på EUs taksonomi

EUs taksonomi krever langt mer enn regneark. Stadig flere av Norconsults kunder ønsker teknisk rådgiving i forbindelse med scoring etter ... les mer

KF-skolen i Stavanger er kåret til årets skolebygg

LINK Arkitektur har stått for arkitektur, interiør og landskapsarkitektur på KF-skolen som i dag mottok prisen Årets skolebygg 2022.

... les mer


Nye grep i store prosjekter

«Komplekse byggeprosjekter vil alltid være vanskelige. Men gjennomføringen av dem kan forbedres med systematisk læring og tydeligere krav til alle ... les mer

370 millioner til fylkene for å skaffe flere læreplasser

– Norge trenger mange flere fagarbeidere for å bygge den moderne velferdsstaten og en industri i verdstoppen. Hvert år står flere tusen ungdommer ... les merNorconsult vinner kommunikasjonspris for "Rådgiverne"

Norconsults dokumentarserie «Rådgiverne» fra 2021 vant prisen «Beste digitale kampanje» under Europower Communications Conference i går. Nå lover ... les mer

Klart for bygging av Ocean Space Centre

Med motteke oppdragsbrev for det nye havromssenteret planlegg Statsbygg å starte bygginga på Tyholt i Trondheim til hausten.

... les mer

Bekymring for økte byggepriser

Store byggeprosjekter kan bli dyrere enn planlagt. – Vi er bekymret for kostnadene knyttet til det å bygge nye sykehus, sier administrerende ... les mer

Kåring av Årets skolebygg 2022

Se de fem spennende skolene konkurrere om den fine prisen Årets skolebygg 20222! Stemmegivningen har begynt, og stemmene kan avgis til den 20. ... les mer


Statsbygg investerte for 6,6 milliarder i 2021

Statsbygg nådde et driftsresultat på 2,16 milliarder i fjor, viser årsrapporten som nå er lagt fram. 18 bygg ble ferdigstilt i Norge og ... les mer

Norconsult inviterer til Bærekraftsuken 2022: Kunnskap vokser når den deles

Hvordan skaper vi verdi av bærekraft, og hvordan blir et prosjekt bærekraftig? Hva må vi egentlig gjøre for at kundene skal få realisert mer ... les mer


Prisvarsel fra 1. april 2022

Byggevarekjeder forbereder kunder på prishopp på byggevarer. Noen kan bli inntil 20 prosent dyrere.

... les mer
Starter byggingen av nye Drammen tinghus

Rivingen av gamle Park hotell i Drammen er gjennomført. Nå starter Statsbygg og NCC opp betongarbeidene til det nye tinghuset.

... les mer
Rabani med doktorgrad om rehabilitering til ene...
Revidert forprosjekt Nationaltheatret

Bygger nytt 22. juli-senter
Firesafe øker satsingen på brannslukking

Geotermos gir isfri fotballbane
Statsbygg sparte 92 millioner i strøm

Den gylne hjelm til Campus Ås
I rute med planarbeidet for NTNU Campussamling

Statsbygg har fått rammen for Livsvitenskapsbygget
Bedre prosjektering av trapper

Avinor lyser ut milliardkontrakter på Norges st...
Norconsult med fem nominerte til "Årets Kraftkv...

Nok et år med rekordhøye investeringer hos Cramo
Firesafe styrker seg på brannalarm - kjøper Tec...

Rekordomsetning for varehus i Byggtorget i 2021
Et styrket Multiconsult tar fatt på det nye året

Nye Trondheim S blir Norges mest moderne
Et høyhus i tre

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
soap2day